Mezi nejkvalitnější a tisíci aplikacemi prověřené systémy podlahového vytápění a chlazení patří produkty německé značky REHAU. Její sortiment nabízí zákazníkům hned několik variant podlahového, stěnového i stropního vytápění a chlazení, ať již se jedná o mokrý či suchý způsob instalace.


RAUTHERM S 17 PE-Xa se systémovou deskou Varionova: Jednoznačně efektivní řešení

Rychlý a spolehlivý způsob řešení podlahového vytápění pro kvalitní bytovou i průmyslovou výstavbu​​​​​​​ nabízí systém REHAU RAUTHERM S 17 PE-Xa s využitím systémové nopové desky Varionova. Tento systém se vyznačuje rychlou a přesnou pokládkou a vynikajícími pochozími parametry, což představuje velkou výhodu při realizaci dalších navazujících stavebních prací. To předurčuje kombinaci systémové desky Varionova a trubky RAUTHERM S 17 PE-Xa k využití na stavbách většího rozsahu, jejichž realizace probíhá pod značným časovým tlakem a pohybuje se na nich velké množství lidí. Právě takovou stavbou je výstavba bytového souboru s názvem OAKS v Popovičkách u Prahy.

Podlahové vytápění REHAU RAUTHERM využívá prestižní rezidenční soubor OAKS u Prahy


Nadstandardní rezidenční soubor OAKS využívá podlahové vytápění REHAU

Rozsáhlým a prestižním bytovým souborem, který nyní vyrůstá na východním okraji Prahy v Popovičkách, je developerský projekt s názvem OAKS. Jeho obsahem je výstavba několika nadstandardních bytových domů a rodinných domů, které jsou soustředěny kolem zdejšího osmnáctijamkového golfového hřiště. Nadčasový rezidenční soubor navrhly renomované, světově proslulé architektonické kanceláře (např. Chapmen Taylor, JTP Architects nebo ateliér ADR). K výstavbě rezidenčních objektů jsou využívány nejpokrokovější materiály a technologie a zvláštní zřetel je kladen na řešení, která přispívají k trvale udržitelnému životu a ochraně životního prostředí. I to je důvod, proč bytový dům A2 B využívá podlahové vytápění REHAU RAUTHERM S 17 PE-Xa s využitím systémové nopové desky Varionova tl. 11 mm. Jen v tomto bytovém domě bylo podlahové vytápění REHAU instalováno celkem na 500 m2 podlahové plochy bytů a použito zde bylo více než 5 km potrubí REHAU RAUTHERM S 17PE-Xa.


Výhody systému podlahového vytápění REHAU RAUTHERM S 17 PE-Xa s využitím systémové nopové desky Varionova

Výhod systému podlahového vytápění REHAU RAUTHERM S17 PE-Xa s využitím systémové desky Varionova je skutečně celá řada. Za všechny bychom rádi zmínili optimální systém pokládky potrubí, který bez problémů zvládne jeden pracovník, absolutně spolehlivé přichycení trubek i v ohybech díky nopovému systému instalační desky Varionova a také vysoká pochozí bezpečnost systému u staveb většího rozsahu s velkým pohybem lidí.

Bytový dům A2 B rezidenčního souboru OAKS u Prahy využívá podlahové vytápění REHAU RAUTHERM S 17 PE-Xa s využitím systémové nopové desky Varionova tl. 11 mm


Závěr

A co říci závěrem? Systémy plošného vytápění a chlazení REHAU již řadu let patří k tomu nejlepšímu, co náš stavební trh nabízí. Sortiment REHAU pro oblast stavebnictví je však mnohem širší. Jsou to kupříkladu instalační systémy pro rozvody pitné vody, regulace, systémy pro kontrolu úniků pitné vody s názvem RE.GUARD nebo odpadní systémy pro realizaci vnitřní či venkovní kanalizace. Bez zajímavosti proto jistě není ani fakt, že pro řešení domovní kanalizace zvolil rezidenční projekt OAKS systém odhlučněné domovní kanalizace REHAU RAUPIANO PLUS, která při provozu kanalizace vykazuje podstatně nižší emise hluku (pouhých 17 dB) než stanoví zákonné požadavky norem. To společně s podlahovým vytápěním REHAU RAUTHERM bezesporu přispěje k vysokému uživatelskému komfortu rezidentů, kteří si projekt OAKS vybrali za svůj domov.