Paní ředitelko, začátkem roku 2010 uplynou tři roky od vašeho jmenování. Můžete toto období nějak zhodnotit?

Bylo to období, kdy jsme uskutečňovali záměry, na které předcházející vedení buď nemělo sílu, nebo je nepovažovalo za nutné. Začali jsme např. mnohem důsledněji využívat náš počítačový systém (ochrana areálu firmy, elektronické objednávání, on line výroba, EAN kódy...). Zlepšovali jsme pracovní podmínky jak ve skladu, tak ve výrobních halách. Postavili jsme rampu na nakládání kontejnerů, kryté úložiště odpadů, důstojný vstup do firmy. Naší největší investiční akcí byla stavba venkovní skladovací plochy, která znamenala velké přesuny zeminy. A začátkem roku budeme zase stavět - čeká nás výstavba nové výrobní haly. A také jsme zvládli velké změny ve výrobě.

Pro mne osobně to bylo nesmírně zajímavé období - a vlastně pořád je. Snad nejtěžší pro mne bylo sžít se s novou funkcí. Byla jsem zvyklá úkoly zvládat sama, spoléhat se sama na sebe, a teď jsem se musela naučit řídit ostatní.

Co považujete za největší dosavadní úspěch?

Vyřešili jsme hodně věcí, na některé můžeme být právem hrdí. Největší radost ale mám z našeho pracovního týmu. Vytvořit kolektiv není jednoduché, nedá se to naplánovat a pak jako splněný úkol jednoduše odškrtnout. Je to komplikovaná práce s lidmi. Vytvoření osmáckého kolektivu mne stálo mnoho sil, ale výsledek stojí za to. Věříme si, spolupracujeme a navzájem si pomáháme. V týmu je naše velká síla.

Jaké novinky připravujete pro své obchodní partnery v roce 2010?

V roce 2009 jsme zaváděli nový systém Magnacor, korugovanou venkovní kanalizaci z PP, tento rok budeme stávající systémy jen rozšiřovat. Systém KG 2000 by měl být doplněn o průměr DN 400, což je rozměr, který by mohl být pro naše zákazníky hodně zajímavý. Mělo by dojít k rozšíření sortimentu šachet o DN 500 a DN 600. Dvanáct měsíců je dost dlouhá doba, proto si myslím, že naše zákazníky překvapíme něčím dalším, buď novým produktem nebo vylepšením stávajících výrobků.

Jak vidíte svou další perspektivu z hlediska ČR a EU?

Jsme optimisté. Stavíme na kvalitních výrobcích, servisu, logistice. A také uděláme vše proto, abychom si udrželi stávající zákazníky a také získali nové. V roce 2009 jsme se věnovali navazování kontaktů se zahraničím, a to je směr, kterým půjdeme dále. V zahraničí máme co nabídnout - kombinaci zlatých českých rukou a německé know - how.

S jakým předsevzetím vstupujete do roku 2010?

Musíme být lepší - vždy je co zlepšovat.

Za rozhovor a srdečné přijetí
děkuje
Michal Zmrzlík