Smykem řízený nakladač Bobcat S70 se v roce 2020 v soutěži LCO Award také vyznamenal, když zvítězil v kategorii malých smykem řízených nakladačů již třetí rok po sobě. Nejmenší nakladač naší společnosti získal také ocenění „HRV Award“ za nejvyšší zůstatkovou hodnotu za rok 2020, což je důkazem trvanlivosti a kvality strojů značky Bobcat. Ocenění HRV Award za minulý rok obdržel model Bobcat MT55.

- Model Bobcat T590 získal ocenění LCO Award v kategorii kompaktních pásových nakladačů v letech 2020 a 2019. V roce 2018 náleželo toto ocenění modelu MT55.
- Smykem řízený nakladač Bobcat S70 získal ocenění LCO Award ve své kategorii již třetí rok po sobě.
- Společnost Bobcat obdržela ocenění HRV Award pro svůj model Bobcat S70 za rok 2020. V roce 2019 náleželo ocenění HRV Award modelu MT55.

K pokračující úspěšnosti strojů Bobcat v soutěžích LCO a HRV Award říká Jiří Karmazín, produktový manažer pro nakladače společnosti Doosan Bobcat pro oblast EMEA: „Ocenění hovoří sama za sebe a jsme hrdí na to, že jsme je získali opakovaně. Jsou svědectvím o vynikající kvalitě a odolnosti našich strojů a dokládají, proč je značka Bobcat již více než 60 let lídrem v segmentu kompaktních nakladačů. Tato ocenění jsou pro nás další motivací k tomu, abychom nadále vylepšovali své produkty a přinášeli na trh inovace.“

Kompaktní pásový nakladač Bobcat T590 již podruhé za sebou obdržel ocenění „LCO Award“ za nejnižší náklady na vlastnictví v kategorii kompaktních pásových nakladačů.



Kompaktní nakladače Bobcat T590 a S70

Kompaktní pásový nakladač Bobcat T590 patří do řady nakladačů, které se mohou pochlubit osvědčenou spolehlivostí a kvalitou konstrukce. Kompaktní velikost, skvělá manévrovatelnost a vysoká stabilita na povrchu z něj činí dokonalý nástroj k provádění řady různých úkonů v náročných a mokrých podmínkách. K všestrannosti a oblíbenosti tohoto stroje dále přispívá široká nabídka příslušenství.

Představení nakladačů nové řady M v roce 2020 je dokazuje snahu společnosti Bobcat trvale zlepšovat své nejlépe prodávané produkty. Letos dojde k vylepšení všech kompaktních nakladačů řady 500. S novými motory Stage V získávají zákazníci vyšší točivý moment i lepší výkon. Nižší hlučnost, klimatizované kabiny, hydraulika s vysokým průtokem a snazší přístup pro údržbu akumulátoru jsou dalšími přínosy nové řady 500, která naváže na úspěch současných modelů.  

Model S70 je nejmenší v řadě smykem řízených nakladačů Bobcat. Díky malým rozměrům lze model S70 používat na pracovišti s úzkými vjezdy, např. bránami, uličkami nebo průjezdy. S motorem vyhovujícím emisní normě Stage V lze stroj provozovat i na místech s nejpřísnějším omezením emisí. Model S70 je ideální k práci v těsných prostorách, ve kterých větší stroje nemohou efektivně manévrovat.

V návaznosti na svůj nejmenší model nakladače a na důkaz svého závazku k inovacím Bobcat na nedávno proběhlé výstavě Conexpo v Las Vegas představil koncepci elektrického nakladače S70e. Stroje s elektrickým pohonem mají potenciál přinést revoluci do oboru kompaktních zařízení. Bobcat se chystá stát se první společností, která vyrobí zcela elektrický nakladač.  


Ocenění

LCO a HRV Award jsou jediná ocenění svého druhu v našem oboru, která jsou založena na empirických datech týkajících se dlouhodobých nákladů na těžké a kompaktní stroje. Soutěž pořádá organizace EquipmentWatch, světová špička v oblasti dat, softwaru a znalostí týkajících se oboru těžkých strojů. Nominované stroje jsou hodnoceny v 15 různých kategoriích, v nichž jsou posuzovány nejnižší náklady na vlastnictví v průběhu pěti let. Držitelem ocenění HRV Award (Highest Retained Value) je model, který je v rámci daného typu zařízení navržen tak, aby si po pěti letech provozu zachoval nejvyšší procentuální podíl své původní hodnoty. Celkové náklady na vlastnictví - Lowest Cost of Ownership (LCO) jsou jedním z nejdůležitějších prvků, které berou zákazníci v úvahu při nákupu strojů.

Další informace o společnosti Doosan Bobcat a jejích produktech naleznete na webu bobcat.com nebo kontaktujte distributora pro ČR, společnost Bobcat CZ, a.s. na bobcat.cz.