„Vzhledem k obvyklé délce obchodních jednání a následné dodací době je nyní příliš brzy na to přesněji stanovit případné dopady nouzového stavu na konkrétní čísla prodeje nových strojů. Také proto, že nevíme, jak dlouho ještě bude tato situace trvat,“ říká Daniel Sys, ředitel společnosti KUHN BOHEMIA. „Každá mimořádná situace je však příležitost naučit se dělat věci lépe a to bude platit i tentokrát,“ dodává.

KUHN BOHEMIA
patří do skupiny firem KUHN GRUPPE, která má rakouské majitele, a ti velmi rozumně ponechali formu a rozsah fungování jednotlivých subjektů po vyhlášení nouzového stavu na rozhodnutí lokálních managementů. Ve všech pobočkách KUHN BOHEMIA se ihned podařilo upravit režim z hlediska hygienických a logistických pravidel tak, aby byla minimalizována možnost šíření případné nákazy, a to při současném zajištění plného provozu firmy a vzhledem k potřebám zákazníků. Pobočky zůstaly otevřené za přísného dodržení výše zmíněných pravidel, ale bez vlivu na kvalitu a kapacitu poskytovaných služeb v prodeji strojů, náhradních dílů a servisu.

Servis je poskytován přímo u zákazníků, například na staveništi, ale i v dílenském zázemí jednotlivých poboček KUHN BOHEMIA. Jediná výrazná změna nastala v činnosti obchodníků. Byla ale vyvolaná opatřeními u některých zákazníků, kteří mají omezen osobní kontakt a tak jejich jednání je mnohdy jen telefonické či za použití jiných komunikačních technologií. „Neřešili jsme ani žádné významné personální výpadky související s obavou před nákazou. Nikoho jsme dosud nepropustili a ani to nepřipravujeme. Chceme udržet kvalitu svých služeb pro naše zákazníky a včas reagovat na nové potřeby,“ potvrzuje Daniel Sys.

Letošní rok je pro KUHN BOHEMIA významný tím, že by měla být dokončena nová pobočka v Mostě, stát bude v průmyslové zóně Lajsník. „Máme možnost sledovat aktuální situaci ve stavebnictví z druhé strany. Generální dodavatel stavby se potýká s výpadkem subdodavatelských kapacit postavených zejména na zahraničních pracovnících ze Slovenska, kteří, jak známo, nesmí přicestovat. Jejich výpadek taky zastoupily české montážní skupiny, které za normálních okolností pracují na zakázkách v Německu či dále v západní Evropě. Věřím, že termín dokončení naší stavby není ohrožen a i přes tuto komplikovanou situaci se budeme v říjnu do nových prostor stěhovat,“ konstatuje Daniel Sys.