Ne jinak je tomu i v oblasti koupelnového vybavení. I zde jsou při jejich výrobě používány nejnovější technologie i materiály a design koupelnového vybavení je navrhován proslulými designéry.

Základním prvkem koupelnové hygieny v každé domácnosti je umyvadlo. A i když funkce umyvadla zůstává po desetiletí stejná, rozdíl ve vzhledu a designu dnešních umyvadel je stejně propastný jako při pohledu na současný telefon s dotykovým displejem a jeho dřívější tlačítkovou verzí. Odlišné je prakticky všechno. Tvar umyvadel, šíře jejich sortimentu, designových provedení, použité materiály, krytky sifonů umyvadel, způsob osazení baterií a samozřejmě také možnost jejich začlenění do ucelených koupelnových sérií. Umyvadla nové generace nabízí show roomy koupelen Elements v Praze, Brně, Ostravě, Zlíně, Karlových Varech a Napajedlích. Ptáte se čím se vyznačují? Zde jsou odpovědi!

Tvar

Umyvadla nové generace jsou dostupná ve všech tvarových variantách, ať již se jedná o kruh, čtverec, obdélník, ovál či asymetrická provedení. Umyvadla jsou k dostání buď samostatně nebo v sériích ve shodném materiálovém i designovém provedení s ostatními zařizovacími předměty, například s toaletou, bidetem nebo vanou. Jednotný design všech sanitárních prvků v koupelně působí harmonicky a umocňuje estetický zážitek z pobytu v koupelně.

Použití nejmodernějších materiálů a technologií

Moderní umyvadla mohou být vyrobena v matném nebo lesklém provedení. K výrobě matných umyvadel je používán pokrokový kompozitní materiál tzv. Cristalplant® . Ten je 100% recyklovatelný, neporézní a je také opravitelný. K výrobě lesklých umyvadel jsou používány tradiční keramické směsi. Krásná a zajímavá zároveň jsou tenkostěnná umyvadla. Ta jsou vyráběna ze speciálního materiálu s názvem Saphir Keramik. Dnes velmi žádaná jsou umyvadla v dekorech žuly nebo pohledového betonu. Výjimkou nejsou ani celoskleněná umyvadla.

Design a nápaditost

Pokud něco odlišuje současná umyvadla od jejich předchůdců, pak je to jednoznačně design. Bez nadsázky se dá říci, že co umyvadlo nebo koupelnová série, to originál. Jak již jsme zmínili v úvodu, umyvadla můžeme vybírat podle jejich tvaru, materiálového provedení, širokých či extrémně tenkých okrajů, umístění baterie, vyvedení krytky sifonu nebo způsobu jeho upevnění. Dnešním trendem je jednoznačně montáž umyvadla na desku či umyvadlovou skříňku. Umyvadlová deska skýtá pohodlí možnosti okamžitého odložení toaletních potřeb, umyvadlová skříňka pak jejich uložení. Vrcholem hygieny i koupelnového designu je instalace dvou shodných umyvadel na koupelnovou skříňku vedle sebe společně se zrcadly disponujícími elegantním led podsvícením.

Praktičnost

Moderní umyvadla jsou nejen hezká, ale také velmi praktická. Zaoblené tvary zajišťují jejich snadné čištění, hladký povrch umyvadel usnadňuje přirozený odtok vody. Velikost umyvadel účinně brání ostřikování vody do prostoru mimo umyvadlo. Neméně široký je také výběr umyvadlových doplňků, jakými jsou držáky ručníků, držáky mýdla nebo skleniček používaných při čištění zubů.

Krása

Koupelna a s ní umyvadla se stále častěji stávají součástí obytného prostoru, zejména pak ložnic. Jedná se o řešení nejen mimořádně krásné a atraktivní, ale také vysoce funkční. Zde jsou prakticky vždy upřednostňována umyvadla umístěná na koupelnových skříňkách. Zajímavým řešením však může být i instalace umyvadla společně s vanou ve volném prostoru koupelny. Vše záleží jen na Vaší fantazii, citu pro detail a odhodlání učinit Váš život radostnější.

 

Závěr

Veškerá umyvadla nové generace jsou Vám k dispozici v koupelnových studiích Elements po celém území ČR. Neváhejte se proto spojit s jejich odbornými pracovníky a dohodněte si s nimi telefonicky schůzku. Rádi Vám poradí a pomohou Vám s výběrem varianty umyvadla plně odpovídající Vašim představám.

 

Ivo Románek