Nové stroje nahradily v rámci pravidelné obměny stávající flotilu, která se skládá ze tří pevných damprů stejného typu (Cat 775G) a dvou nakladačů starší řady H (Cat 988H). Slavnostního křtu se zúčastnili zástupci společností Vápenka Čertovy schody a Velkolom Čertovy schody, jejich mateřské skupiny Lhoist, dále společností Autodoprava Chalupecký, Zeppelin CZ a Caterpillar Financial Services ČR.

V jednom z největších vápencových lomů v České republice jsou na těžební techniku kladeny extrémní nároky. Předchozí flotila zde dohromady odpracovala celkem bezmála 70 000 motohodin. Při výběru dodavatele nových strojů se tak musela pečlivě zvažovat všechna kritéria. „Jako v podobných podmínkách je pro nás důležitá hospodárnost provozu, tedy to, aby měly stroje co možná nejmenší spotřebu paliva, aby něco vydržely a abychom k nim dostali odpovídající servis ve špičkové kvalitě,“ říká o výběru technický ředitel Lhoist Central Europe, Ing. Vojtěch Kincl. Nově pořízená technika bude v lomu nakládat a přepravovat vytěženou vápencovou rubaninu k primárnímu drtiči.

 

První stroj značky Cat® tu byl předán již roku 1974. Jednalo se o dnes již legendární kolový nakladač první generace Cat® 988. Později se v lomu uplatnil také kolový nakladač Cat® 988F II a čelní pásové rýpadlo Cat® 5080.

Při slavnostním křtu sektem připomněl dlouhodobou spolupráci i generální ředitel Zeppelin CZ, Stanislav Chládek: „Jsem rád, že se tu po čtyřech letech opět potkáváme a že vám mohu takto symbolicky předat klíče od nových strojů Caterpillar. Nesmírně si vážíme důvěry, kterou vkládáte do značky Cat® a do našich poprodejních služeb.“

Po slavnostním křtu a přípitku následovala společná fotografie před nastoupenou flotilou a poté se pozvaní novináři seznámili se stroji v rámci komentované prohlídky, které se ujal předváděcí technik společnosti Zeppelin CZ.

Zeppelin CZ s.r.o.
Lipová 72, 251 70 Modletice                                 
Česká republika

info-cz@zeppelin.com
www.zeppelin.cz