Podle současných trendů v bytové architektuře jsou nové přístroje čtvercového tvaru, s výrazným rámečkem a středovým krytem v rozměru 45x45 mm. Lze vybrat spínače jak s oblými tvary rámečků (řada Original), tak i moderní vypínače s ostrými hranatými liniemi (řada Intense a Pure). Vybírat můžete ze široké škály materiálů - od lehkého plastového provedení přes exkluzivní kovy, leštěné i matné, až po bambus. Z barev se nabízí tradiční bílá a krémová, ale také lehké pastely, metalické barvy i výrazné barvy sytých a lesklých odstínů. Všechny designy jsou k dispozici nejen pro klasickou domovní elektroinstalaci, ale i pro systémy inteligentní elektroinstalace - sběrnicový systém NIKOBUS a bezdrátový RF systém Xcomfort.

Nové designové řady - Original, Intense a Pure

Original
Řada Original je charakterizována mimořádně jemnými oblými liniemi rámečků s nevtíravou bílou, krémovou, stříbrnou, hnědou nebo světle šedou barvou. Příjemně vás překvapí svou cenou, která je v porovnání s jejich kvalitním provedením více než příznivá. Oproti starší řadě PR20 je vypínač v bílé barvě přibližně o 20 % levnější.

Intense
Domovní přístroje Intense na sebe upoutají pozornost na první pohled. V duchu současných trendů působí minimalistickým až jemným dojmem, ovšem při zachování hranatých linií. Ze široké nabídky šesti pastelových barev rámečků - azurové, stříbrné, bronzové, antracitové, bílé, hnědé a tří leštěných metalických provedení - stříbrné, zlaté a kovově stříbrné si vybere úplně každý. Intense je design pro každý interiér.

Pure
Řada Pure, určená pro nejnáročnější klientelu, je ztělesněním moderního designu. Přístroje vynikají čistými, ostře řezanými liniemi, pozornost poutají mimořádně elegantním provedením. Působí luxusním, mohutným dojmem. Exkluzivní přírodní materiály pro výrobu rámečků jako jsou hliník, lakovaná ocel, bambus nebo nerezová ocel zaručují trvalou a elegantní povrchovou úpravu. Jsou vhodné do všech typů moderních interiérů.

Mysterious
Převratná novinka v domovních vypínačích! Mysterious - tzv. neviditelný vypínač bez rámečku - nadchne všechny milovníky extravagance a originálního designu. Přístroje jsou úplně zapuštěné do cihlové nebo sádrokartonové stěny a jsou přemalované, resp. přelepené dekorativní tapetou, samozřejmě omyvatelnou. Dokonale tak splývají s interiérem, jejich umístění na stěně prozrazuje pouze vnější mezikruží přístroje, prosvětlené modrými LED diodami uvnitř tlačítka. Dotykem na libovolné místo tlačítka se aktivuje 1 ze 4 beznapěťových kontaktů, který vybavuje např. impulzní relé či binární vstup systému Nikobus nebo RF. Přístroje Mysterious jsou originální, luxusní a jedinečné. Na www.mysterious.be můžete podrobně seznámit se způsobem montáže a různými možnostmi využití v těch nejnáročnějších interiérech. Už nikdy nemusíte vybírat rámeček, který se nejvíce hodí k zařízení Vašeho interiéru!

Technická vylepšení přístrojů Moeller
Nespočet technických vylepšení přístrojů oproti starším řadám vypínačů ­Moeller - PR20, PR20Soft, daVinci, ­CIRIO a AXEND - přináší montážním firmám i uživatelům kombinaci jednoduchého použití, pohodlí a elegantního designu. Ty největší rozdíly můžete najít v nejmenších detailech, přičemž každý jednotlivý detail zjednodušuje instalaci.

Co dělá z vypínače dobrý vypínač?
Kvalitní provedení strojku
Dokonalé svorky
Malá montážní hloubka
LED diody - klik systém
Rozpěrky pro náročnou montáž
Jednoduchá a rychlá montáž

Strojky přístrojů jsou společné pro všechny tři řady Original, Intense a Pure. Rámečky se vyrábějí rovněž ve vícenásobném provedení s osovou vzdáleností 71 mm a jsou totožné pro vodorovnou a svislou montáž. Zákazník se tak může rozhodnou takřka na poslední chvíli, jak budou osazeny instalační krabice pro násobnou montáž.

Podrobnou technickou charakteristiku přístrojů Moeller naleznete na www.moeller.cz. Katalog Domovní elektroinstalace Xcomfort pro výběr nových designových řad si můžete stáhnout z  www.Xcomfort.cz nebo si jej vyžádejte v tištěné podobě na adrese podpora@moeller.cz.


Moeller Elektrotechnika, s.r.o.
Komárovská 2406/57, 193 00 Praha-Horní Počernice
telefon: +420 267 990 411, fax: +420 267 990 419
e-mail: moeller@moeller.cz, http://www.moeller.cz