Ta patří k předním výrobcům předstěnových instalačních systémů, potrubních systémů pro rozvody pitné vody, podlahového vytápění, sprchových žlábků, toalet a další instalační techniky. Nám se na stánku Tece podařilo zachytit ředitele společnosti Tece ČR, pana Aleše Daniela. Ten v úvodu našeho setkání řekl:

ISH je pro československou pobočku Tece velmi zajímavou událostí. Je jednou za dva roky a svou velikostí je největší přehlídkou v oblasti stavebnictví a TZB. Navíc se odehrává  relativně blízko naší republice. I proto sem jezdí velká spousta našich zákazníků. Firmy do účasti na výstavě investují obrovské prostředky a na celé výstavě je vidět, že je skutečně smysluplná,  a nám se akce skutečně moc líbí. Máme zde možnost zákazníkům ukázat, co jsme za firmu, protože prezentace v našich podmínkách je obtížnější. Výstavnictví v Německu je na úplně jiné úrovni a vidíme to nejen na nás, ale i na našich konkurentech, že ISH je prioritou. Chceme, aby to tak zůstalo i nadále. Budeme v budoucnu věnovat více a více pozornosti, abychom naše zákazníky dostali právě sem a mohli jim ukázat velikost naší společnosti a dokázali jsme před nimi profesionálně prezentovat naše výrobky.

S čím novým přichází Tece na letošní ISH?

Stavebnictví se rychle mění. Mění se hlavně v tom, že to není jen o samotné technice, ale také o marketingu a způsobu prodeje. Tece na toto reagovalo a na letošním ISH jsme představili změnu v našem  vizuálním stylu a přístupu k zákazníkům. Zákazník je pro nás prioritou. Vždy byl a vždy bude, nicméně u technických firem to bývá tak, že jsou více orientovány na produkt. Chceme však zákazníkům vštěpit do paměti, že skutečně orientace na něj je pro nás tím hlavním. Z toho plyne i nový vi­zuální styl naší společnosti podtržený ­mottem „Blíže Vám“. Ten má ukázat, že Tece je zde pro zákazníky a že za nimi přichází s výrobky, které jim činí život snadnější a příznivější. Vše samozřejmě podtrhuje nové logo.

Hned v průčelí stánku jsme si všimli nového sprchového žlabu. V čem spočívá jeho inovace?

Ano. Máte pravdu. Tece jako velký výrobce sprchových žlabů zjistila, že tento segment je stále rostoucí, a že požadavky trhu jsou náročnější a náročnější. K dnešnímu dni má Tece dvě řady sprchových žlabů a zde na ISH přichází s třetí řadou. Ta skýtá několik výhod. Tou hlavní výhodou je, že je zde sprchový žlab, který lze zkrátit či upravit přesně dle rozměru vaší koupelny tak, aby výsledná šířka odpovídala přímo vašemu požadavku. Samozřejmě je dbáno na to, aby i u tohoto žlabu byly dodrženy všechny zásady pohodlné údržby při čištění sifonu žlabu apod. Tím získává TECE kompletní škálu ve sprchových žlabech od prémiových se skleněnými či nerezovými rošty, s rošty pro vložení dlažby přes variantu, kde si zákazník může upravit rozměr sám přímo na stavbě po variantu projektových žlabů, které jsou určeny pro různě náročné cenové varianty.

Všimli jsme si také sprchovací toalety TECEone. Kdy bude k dispozici zákazníkům?

Je tomu přesně dva roky, kdy jsme na ISH představovali prototyp sprchovací toalety s názvem ­TECEone. TECEone je sprchovací toaleta, která funguje na principu hydraulického ovládání. Na jedné straně toalety lze elegantním způsobem nastavit teplotu vody pro oplach a na druhé straně se nastaví intenzita oplachu. Aktivováním vyjede tryska, která Vás osprchuje, uzavřením ventilu tryska automaticky zajede zpátky. Tece tímto vystupuje mimo zeď. Jedná se o první designový výrobek Tece. Toaleta je dodávána včetně keramiky a sedátka. Je to skutečně dva roky co jsme ukázali prototyp a od letošního června chceme tento vysoce funkční a designový výrobek běžně prodávat.

Hovořil jste o usnadnění práce zákazníků s vašimi výrobky. Co zde nabízí Tece v této oblasti?

Je to například inovovaný konfigurátor ovládacích WC tlačítek TECE. Ten si zákazník velmi jednoduše spustí v pohodlí svého domova na  počítači a může si vybrat jakékoliv ovládací tlačítko, ať již jde o jeho design či barevné provedení. Může si tak přesně vytvořit představu o tom, jak bude tlačítko vypadat v prostředí jeho domácnosti. To mu značně pomůže v rozhodování, která varianta je pro něj nejlepší.  Naše ovládací tlačítka lze navíc nainstalovat na všechny naše předstěnové moduly. Zákazníci se tak nemusí obávat toho, že by vybrali nesprávné tlačítko.

Vyvíjíte i novinky v oblasti vašich systémů pro podlahové vytápění?

Podlahové topení TECEfloor je důležitou a nedílnou součástí našeho výrobního portfolia a i v této oblasti se snažíme inovovat a přinést zákazníkům daleko větší uživatelský komfort. Zde vystavujeme tzv. RTO box, který umožňuje při rekonstrukci rodinných domů, kde je instalováno standardní vytápění radiátory, použití podlahové vytápění v určitých místnostech i s možností regulace. TECE proto vyvinulo RTO box s krátkým ovládáním, který lze snadno zakomponovat do každé místnosti, velice jednoduchým způsobem nastavit teplotu na vratném okruhu a tím ovládat a regulovat teplotu vody v podlahovém topení.

Vaše výrobky disponují skutečně velmi hezkým designem. Jak postupuje Tece v tomto ohledu?

Ano. Je tomu skutečně tak. Zde například vystavujeme pokojové termostaty pro regulaci našeho plošného vytápění od elektronických přes manuální. Snažíme se o integraci našeho designu napříč celým rodinným domem či bytem. U termostatů je dobře viditelná například varianta skla, kterou využíváme například i u našich ovládacích WC tlačítek, krytů sprchových žlábků či krytů skříní rozdělovačů podlahového vytápění. Je tedy zřejmé, že u našich výrobků se snažíme nejen o jejich vysokou technickou a funkční hodnotu, ale neopomíjíme ani jejich design a nadčasový vzhled.

Děkujeme za rozhovor a srdečné přijetí
Ivo Románek

TECE Česká republika, s.r.o.
Voctářova 2449/5 (DOCK 01), 180 00 Praha 8 - Libeň
tel.: 273 134 240
info@tece.cz, www.tece.cz