Srdcem tohoto kraje je obec Kvilda. Zde se setkávají milovníci přírody, starousedlíci i vyznavači různých sportů, aby se všichni společně vydávali za krásami tohoto kraje. Trochu prokřehlí, ale s ošlehanými usměvavými tvářemi rozrazí dveře domu, z čepice ještě opadává sníh, když se usadí na dřevěné židle. Za oknem se prohání sněhové vločky a před ním pára z právě uvařeného čaje. Vítejte na návštěvě v Penzionu U Šulků. Majitelé zde připravili pro své návštěvníky bezpečný přístav uprostřed hor. K pocitu jistoty již pár měsíců přispívá také nová střecha Ruukki Classic v embosované* verzi, která snižuje hluk až o šest decibelů.

Původní střecha z betonových tašek by ještě pár let sloužila, ale tady jsme na horách a naši hosté musí být pod dokonalou ochranou,” vysvětluje majitel peznionu pan Pavel Šulek, který získal na svoji novou střechu o rozloze více, než 600 m2, díky krytině Classic na českém trhu zcela výjimečnou záruku 50 let.

Se střechou nad hlavou to v horách není jen tak.

„Často nad vámi sedí několik tun sněhu, jindy se do střechy z boku opírá vítr rychlejší než 100 kilometrů v hodině. Kroupy, když začnou padat, jako by také byly z oceli,” dodává pan Šulek.

„Proto jsme volili nejvyšší kvalitu a tu mají právě ocelové krytiny od Ruukki. Zároveň si zakládáme na používání přírodních materiálů, jakými jsou dřevo, kámen a třeba právě ocel. Tato kombinace se nám moc líbí a plní dokonale to, co drsné horské klima vyžaduje. Střecha je pěkná a s domem krásně sladěná, jako by tu ani nikdy žádná jiná krytina nebyla.

Přijeďte se podívat nejen na dokonale čisté linie provedení Ruukki Classic na Penzionu U Šulků, ale také na další stovky střech šumavských vrcholů, spádů okapů těch koryt řek a potoků.

—————————————————————————-

*embossování - je speciální reliéfní povrchová úprava vyvinutá společností Ruukki pouze pro krytiny řady Classic. Tato úprava dodává střechám Classic nezaměnitelný originální a stylový vzhled. Reliéf navíc dále zvyšuje tuhost a vytváří rovný a plochý profil.

Ruukki CZ s. r. o.
Řevnická 170/04, 155 21 Praha 5
tel.: 257 311 040, fax: 257 311 041
e-mail: informace@ruukki.com
www.ruukkistrechy.cz, www.ruukki.cz