Vysoké pozici na polském trhu vděčí soustavnému zvyšování úrovně výroby a promyšlené marketingové strategii, která tvoří značku a obraz firmy.
Sídlo a výroba firmy je v městě Ziębice-Polsko.
Firemní zástupci na českém trhu, ale i v Evropě představují výrobky pod značkou GALUX.

Za předními pozicemi na polském trhu i uznáním klientů v jiných zemích stojí pravidelné investice firmy do moderních obráběcích strojů a nových technologií. Samozřejmostí je certifikát ISO 9001 : 2000. Takový směr firmy Urzêdowski - GALUX dovoluje zabezpečit komfort nejenom pro polského klienta. Firma má své zástupce na trhu v Rusku, Slovensku, Řecku, Maďarsku. Dále má své klienty v Holandsku, Irsku, Británii, ale i v zemích skandinávských. Své zastoupení má od roku 2008 také na českém trhu.

O dlouhé době používání oken rozhoduje jejich odolnost vůči působení atmosférických vlivů, jako je déšť, sníh, mráz sluneční záření, vlhkost. Z hlediska stálosti v surovém stavu je nejlepší dub. Je velmi odolným materiálem, čehož jsou důkazem dřevěné stavby, které bez zvláštního ošetření přetrvaly mnoho let.
Památky v Benátkách můžeme dodnes obdivovat díky tomu, že byly postaveny ze solidních dubových konstrukcí. K produkci oken se používají různé druhy dřevin. Největší důraz klademe na kvalitu a technické parametry. Kvalitní dřevěná okna musí být odolná také vůči mechanickým vlivům. V tomto případě má velký význam především hustota dřeva. Právě na ní závisí, zda kovové elementy (šrouby, závěsy, kování) budou dobře upevněny do rámu. Při zakoupení oken pamatujme na to, aby objemová hmotnost (hustota) dřeva ze kterého jsou vyrobena, byla vyšší než 450 kg/m3. Materiál o nižší hustotě bude méně odolný vůči působení mechanických vlivů.

Výrobní program
Pro výrobky používá firma pouze tvrdé řezivo nejvyšší kvality jako je dub, meranti, mahagon, jasan. Je třeba podtrhnout, že zaručujeme vyšší hustotu dřeviny, než je podmínkou - vyrábíme např. z meranti o objemové hmotnosti 550 - 650 kg/m3 - white meranti, 650 - 800 kg/m3 - dub, 600 - 650 kg/m3
- mahagon.
Firma Urzêdowski jako jediný výrobce v Polsku a Evropě vydává certifikáty jako záruku na druh a kvalitu použitého řeziva.

Galux má v nabídce škálu oken, balkónových dveří, posuvných HS portálů, garážových vrat, dveří nejen typových rozměrů, ale i na míru podle přání zákazníka. Nejsou rovněž výjimkou ani vnitřní parapety v barvě oken. Ve výběru máme taktéž mnoho typů dřevěných okenic pasujících k domu v moderním, nebo klasickém stylu.

Okna v profilu JU-68 a JU-88
Ve spojení s celoobvodovým německým kováním G-U se zvýšenou bezpečností, zárukou vysokého uživatelského komfortu při zachování spolehlivosti ovládáa izolačními skly firmy Saint - Gobain jsou vyráběna okna v profilu standard JU-68 (dvojsklo) s jednou vzduchotěsnou mezerou a součinitelem U=1,0 W/m2.K.

Silnější a pevnější okno je vyrobeno v profilu JU-88 mm ­GALUX (dvojsklo) a Galux ORO s použitím soustavy s trojsklem rovněž Saint-Gobain se dvěma vzduchotěsnými mezerami vyplněnými kryptonem, které redukují tepelné ztráty v porovnání s klasickým řešením izolačního dvojskla o polovinu. Součinitelem prostupu tepla U=0,5W/m2.K a zlepšením indexu redukce hluku v porovnání s běžným řešením (U=1,1) se ušetří 54 % tepla, které uniká přes sklo.
Z důvodu snižování tepelných ztrát je samozřejmostí použití "teplého rámečku" SWISS­PACER, který zamezuje kondenzaci vodních par na okraji izolačního skla.

Samotný profil JU-88mm má díky své síle lepší tepelné vlastnosti a rovněž lepší redukci hluku oproti profilu JU-68. Estetiku okna Galux doplňuje dřevěná lišta, která maskuje od venkovní strany termookapnici.

Vchodové dveře v profilu JU-88 mm a interiérové dveře

GALUX, to jsou rovněž vchodové dveře z masívu o různých vzorech. Jsou dostupné rovněž v typových rozměrech, ale i rozměrech a vzorech podle přání zákazníka. Vyrábějí se z materiálu dub, meranti, mahagon, interiérové dveře navíc i v dřevině jasan, nebo v exotické dřevině.

Vchodové dveře s hloubkou profilu 88 mm. Zkonstruovaný pevný a stabilní profil dává záruku dlouhodobého a správného fungování dveří.
Ve standardu je skleněná výplň naplněná argonem, která se skládá ze skla SGG třídy P4 (vždy bezpečnostní sklo v celé kazetě křídla) a kaleného skla ESG. Taková sestava skel výrazně zvyšuje bezpečnost. Bez proskleného vzoru jsou křídla dveří vyplněny tepelně izolační PUR pěnou. Ve standardním provedení je tříbodový zámek, závěsy značky Simonswerk a hliníkový práh.

Garážová vrata GATOR

Vzhledem k pokračování ve své politice, která má za cíl jít naproti očekávání klienta, se firma Urzêdowski v poslední době velmi intenzivní zabývala novými projekty. Výsledkem jsou garážová vrata GATOR v masívu.
Vrata "GATOR" určují linii doposud vyráběných dveří - stejně tak vzory, barvy i využité materiály.
Tento nový produkt je určený lidem, kteří touží po harmonii a estetickém vzhledu. Výrobce svojí produkcí zaručuje výrobu křídla garážových vrat z lepeného eurohranolu ve stejných odstínech a ze stejného druhu dřeviny jako v případě výroby dveří a oken. Pokud hovoříme o konstrukci rámu i samého mechanismu garážových vrat, spolupracujeme s německou firmou TORBAU SACHSEN, která má velké zkušenosti v produkci sklopných garážových vrat určených pro velké zatížení.


OKNA A DVEŘE GALUX
Vzorková prodejna

Plzeňská 485, 267 11 Králův Dvůr, tel.: 724 455 625
e-mail: okna.galux@seznam.cz, www.okna-galux.cz, www.galux.cz