Po vašem odchodu do práce automaticky zamkne všechny dveře a okna, ztlumí topení, spustí bezpečnostní čidla a otevře vám garážová vrata a vjezdovou bránu, abyste mohli pohodlně a bez zdržení odjet. O víkendu vás naopak nebudí ničím a čeká, až vstanete, aby vám do pokoje pustil slunce, když jste na dovolené, chrání dům před zloději.

Nejlepší na tom je, že si to nemusíte jen představovat. Inteligentní domácnost se umí chovat podle scénářů, které vám vyhovují nebo umí své chování podmiňovat okolí, vnější i vnitřní teplotě, intenzitě slunečního záření či plánované spotřebě energie. Záleží jen na vašich preferencích a stylu života.

TaHoma® – systém, který vám zjednoduší život
Inteligentních domácností ve světě i u nás přibývá, jen na našem trhu je nabízí několik firem. Proč si vybrat právě systém TaHoma? Tento systém vyvinula společnost Somfy, světová jednička v oblasti automatizace venkovního i vnitřního stínění, vjezdových bran a garážových vrat. Díky svému jednoduchému ovládání je vhodný skutečně pro každého, bez ohledu na jeho technické znalosti – jen samotná instalace zabere díky bezdrátové technologii io-Homecontrol doslova pár minut. A jak to probíhá? Tahoma po svém spuštění okamžitě rozpozná zařízení, se kterými je kompatibilní. Všechna zařízení pak vidíte na velmi vstřícném grafickém rozhraní, pomocí kterého je ovládáte. Díky intuitivnímu designu se v aplikaci, kterou můžete mít v počítači, tabletu i mobilu se systémy ­Android i iOS, zorientujete na první pohled. Pak už si můžete zařízení rozřadit do skupin dle funkce nebo pater vašeho domu a vytvářet scénáře, které vám vyhovují.

Kontrola domova odkudkoli na světě
Nespornou výhodou je u TaHomy i funkce zpětné vazby, to znamená, že jste o provedení požadovaného úkonu (například stažení žaluzií a zhasnutí světel) informováni, a máte tak jistotu, že je vše v pořádku nebo naopak rychle zjistíte, kde je problém. Kontrolovat a řídit můžete svou domácnost díky bezdrátové technologii odkudkoli, tedy i z dovolené. Tu si navíc můžete v klidu užívat i díky kamerám a pohybovým senzorům, které vás na případný pohyb díky TaHomě okamžitě upozorní. Zloděje pak mohou lehce odradit i scénáře simulující váš pobyt doma.

Výhody automatizace
Automatizace domácnosti nepřináší pouze pohodlí, ale především více času pro celou rodinu, praktičnost, ochranu před vloupáním i různými haváriemi jako je prasklé potrubí apod. V neposlední řadě dokáže inteligentní domácnost šetřit energiemi a uspořit vám peníze – senzory mohou totiž dle intenzity slunečního záření samostatně ovládat stínění a tím velmi efektivně ušetřit v létě za klimatizaci a v zimě za topení. A nemálo můžete ušetřit i díky automatickému řízení světel, které umí hlídat věčné zapomnětlivce a zhasínat po nich.Více o systému TaHoma® na www.somfy.cz, kde najdete instruktážní videa, kontakty na certifikované prodejce i zodpovězení nejčastějších dotazů.

Zpracoval: Michal Tichý, Home Automation Business Developer

SOMFY, spol. s r.o.
Na Radosti 413, 155 21 Praha 5 - Zličín
tel.: +420 267 910 007, fax: +420 272 937 846
e-mail: somfy@somfy.cz, www.somfy.cz