Společnost KORADO zde poprvé vystavovala již v roce 1999, a začlenila se tak mezi několik nejvýznamnějších firem v oboru, které mají jedinečnou možnost se na této výstavě prezentovat.

ISH je pro KORADO nejvýznamnějším veletrhem již z několika důvodů. Jednak mezinárodním pojetím a možností zorganizovat setkání jak se stávajícími, tak i s budoucími obchodními partnery. Rovněž také možností prezentovat široké odborné veřejnosti své novinky a neustále se rozšiřující sortiment a to nejen v deskových tělesech.

Stánek společnosti KORADO se nachází již několik let na stejném místě, v hale č. 8, která je vyhrazena pro nejvýznamnější výrobce v oblasti vytápění. KORADO na této výstavě disponovalo rohovým stánkem s plochou 231 m2. Celkem bylo vystaveno 35 exponátů napříč celým sortimentem. Jako novinka byla představena lokální nástěnná větrací jednotka s možností rekuperace, o kterou byl v průběhu celé výstavy enormní zájem. Dalším novým sortimentem, který KORADO na ISH přestavovalo, jsou konvektorová tělesa. Ta se do sortimentu začlenila již v roce 2014 po akvizici společnosti ­LICON HEAT.
Stánek KORADO byl navržen tak, aby působil odlehčeným dojmem a upoutal pozornost procházejících návštěvníků. Byl jednoduchý, moderní a byla v něm použita celá řada nejmodernějších technologií.

Hlavní důraz stánku byl kladen na prezentaci společnosti KORADO jako společnosti, která kromě standardních výrobků zařazených do modré části expozice, nabízí i výrobky nízkoenergetické, které nově začlenila do zelené zóny. Tato zóna byla věnována novému nízkoenergetickému systému S-Control, který byl rovněž na ISH představen jako novinka a nový směr, kterým se KORADO chce do budoucna ubírat.

Systémové řešení, které se prezentuje značkou S-CONTROL, zahrnuje výrobky, které svým provozem a svými vlastnostmi splňují přísná energetická kritéria. V tomto systému jsou například zahrnuta desková tělesa s řízeným zatékáním, tzv. RADIK RC. U těchto deskových těles je možnost úplného uzavření průtoku otopné vody zadní deskou, což můžeme využívat po dobu 87 % z celé topné sezóny. Pro vytápění je tak možné užít větší sálavou složku z přední desky a docílit tepelné pohody při nižší teplotě vzduchu v místnosti. Šetříme až 15 % ročních nákladů na vytápění. RADIK RC je revoluční deskové těleso, které svými výhodami jako je úspora energie, možnost volby zatékání, rychlejší nástup tepla a 10letá záruka jasně stanovilo trend. Úspora energie, peněz a šetrnost k životnímu prostředí jsou důležité parametry a to nejen pro naše zákazníky.

Dalšími výrobky spadajícími do nízkoenergetického systému jsou otop­né konvektory s ventilátorem a optimalizovanou konvekcí. Konvektory z řady Optimized ­Convection jsou ideálním řešením pro nízkoteplotní vytápění. Rovněž je možné tato tělesa použít i k chlazení bez potřeby speciálního okruhu. Tato tělesa jsou vhodná pro všechny zdroje vytápění a pro každý interiér. Vyznačují se nízkou spotřebou energie, malým vodním objemem a vysokou účinností včetně řešení s tepelným čerpadlem. Design konvektorových těles uspokojí všechny, kterým záleží na celkovém pojetí interiéru. Je zde možnost volby mezi podlahovými, nástěnnými i lavicovými konvektory.

Jako poslední novinkou prezentovanou na ISH v zelené zóně byly lokální větrací jednotky s rekuperací. Tyto jednotky jsou určeny pro výkonné větrání a zdravé klima v místnostech. Zajišťují stálý přívod čerstvého a čistého vzduchu při velmi nízké spotřebě energie. Vzduch je zbaven pylů a nečistot, tím je zaručeno zdravé a čisté klima v místnostech i bez zbytečného větrání a plýtvání draze zaplaceným teplem. Lokální větrací jednotky se prodávají pod značkou KORASMART a jsou unikátním a velmi jednoduchým řešením pro váš domov. Dají se jednoduše instalovat i do stávajících objektů a je možné s nimi řešit problém zvýšeného výskytu plísní (kolem oken nebo v rozích dané místnosti) či nadměrného venkovního hluku.
KORADO se začleňuje mezi integrované společnosti, které nabízejí komplexní řešení pro celou stavbu.

KORADO, a.s.
Bří Hubálků 869, 560 02 Česká Třebová
tel.: 465 506 111, fax: 465 533 126
e-mail: info@korado.cz, www.korado.cz