Zastavěná plocha skladu bude podle projektu 1.690 m2 (41,9 x 40,3 m, výška 11,2m) a pojme 2.600 nových paletových míst. Po dostavění haly bude celková skladovací plocha navýšena na téměř  7.300 m2 a paletová kapacita na 10.700 míst.

Stavba byla zahájena slavnostním výkopem dne 16. března 2015. Ukončení výstavby je plánováno generálním dodavatelem stavby Femont Opava s.r.o. na konec srpna tohoto roku.

Nová skladovací hala bude mít obdélníkový tvar s plochou střechou sedlovitého tvaru. Přístavba je realizována ve stejném konstrukčním systému jako haly stávající. Jedná se o ocelovou konstrukci, kterou tvoří rámy ocelového halového skeletu. Obvodový plášť nové haly je navržen ze sendvičových panelů. Střešní konstrukce haly je tvořena sendvičovými panely s horní vrstvou z ocelového lakovaného plechu a se střešními světlíky - prosvětlovacími panely. Na východní straně opláštění nové haly budou umístěny dvě zateplené nákladní rampy. Barevné provedení bude řešeno obdobně, jako u stávajících hal, tj. kombinace barvy bílé s pruhy červené v úrovni soklu.

Firma Den Braven Czech and Slovak a.s. působí na českém trhu již od roku 1997. Zabývá se prodejem a distribucí stavební chemie, tj. tmelů, silikonů, PUR pěn, přísad do stavebních směsí, asfaltových hydroizolací apod. Svým silným klientským servisem, podporou značky Den Braven a širokou sítí obchodníků patří mezi hlavní hráče v segmentu stavební chemie. Obrat za rok 2014 přesáhl 1,2 miliardy Kč.

Do jejího portfolia patří také vysokopevnostní lepidlo MAMUT GLUE, které se stalo etalonem pro stavební lepidla pro svou jednoduchost použití s maximálním účinkem a efektivitou a to dokonce i bez použití fixačních svěrek nebo podpěr.

Od roku 2013 prostřednictvím společnosti Den Braven production s.r.o. vyrábí v Přerově cementová lepidla na obklady a dlažbu, samonivelační hmoty a fasádní cementové stěrky.

Působí také aktivně na Slovensku.

Další informace:
Ing. Kamil Šmidák
Mobil: 606 738 445
e-mail: smidak@denbraven.cz
http://www.denbraven.cz