O zájem více jako 26 tisíc návštěvníků usilovaly kromě domácích vystavovatelů i firmy ze Slovenska, Polska, Rakouska, Slovinska a Itálie. Největší zastoupení mezi 356 vystavovateli, kteří zcela zaplnili ostravské výstaviště, byly firmy s otopnými systémy. Společně se hledal kompromis mezi ekonomicky dostupnými provozy, přijatelným komfortem obsluhy a odpovídajícími požadavky na ochranu životního prostředí. Při stávajících cenových relacích mezi ušlechtilými a tuhými palivy naplňují tato kritéria podle řady návštěvníků kotle na tuhá paliva, kterých bylo na výstavě větší polovina, řada z nich v provozu na venkovních výstavních plochách.

Druhým nejčastějším okruhem zájmu návštěvníků byly nabídky možných úspor energií, ať již formou nízkoenergetické a pasivní výstavby, rekonstrukcemi objektů, zateplováním, výměnou oken a v neposlední řadě uplatňováním měřící a regulační techniky.

Smysluplné využívání obnovitelných zdrojů bylo představeno nejen u 50 domácích a zahraničních vystavovatelů s tepelnými čerpadly, ale i na rozsáhlém odborném doprovodném programu.

Výstava, která se konala pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva životního prostředí a Ministerstva zemědělství se snažila představit nejen špičkové novinky a služby, ale i možné vize a případné možnosti využívání netradičních zdrojů energií. Na panelových prezentacích pod názvem „ Kde na nás čeká energie“ byly představeny prvé prototypy úspěšných domácích a zahraničních řešení, například těžbu břidlicových plynů, využívání geotermální energie, energie z hořících hald, jímání vzdušné elektřiny a elektrických výbojů, využití jaderných fúzí, využívání mikrořas, nové konstrukce větrných turbín a řadě dalších námětů.

Dvacátétřetí pokračování výstavy Infotherma, které připravuje agentura Inforpres, se uskuteční ve dnech 18. - 21. ledna 2016 na výstavišti Černá louka v Ostravě. V případě Vašeho zájmu o bližší informace k připravované výstavě a kontakty najdete na www.infotherma.cz . Téma vytápění, úspor energií a smysluplné využívání obnovitelných zdrojů je tématem stále aktuálním, svědčí o tom doplňující dotazy návštěvníků i po skončení výstavy a skutečnost, že výstava Infotherma 2016 je už nyní z 60% zadaná vystavovateli.