Na českém trhu působí firma PREFA Aluminiumprodukte s. r. o. od roku 1994 a sídlí ve vlastní budově v Praze v Horních Počernicích.

Výhod střešních krytin a fasád z hliníku je celá řada. Patří k nim především odolnost proti vichřicím, odolnost proti rezivění, nerozbitnost, nízká váha, krásný stálobarevný vzhled, nízká hmotnost krytiny ideální pro rekonstrukce střech na starší krovy, kompletní systém střešních doplňků a také dlouhodobá záruka 40 let. Materiál je také stoprocentně recyklovatelný a nezatěžuje životní prostředí.
Každoročně se společnost Prefa Aluminium s. r. o. představuje také na výstavě Střechy Praha. Ne jinak tomu bylo v letošním roce, kdy na jejím stánku byly k vidění tradiční výrobky i několik novinek. Nás nejvíce zaujaly aluminiové střešní svody v hranatém provedení. Tato novinka z dílny PREFA doplňuje kompletní „hranatý“ okapový systém z hliníku, který dává odvodnění střech zcela nový rozměr. Jednoduchým a elegantním designem je vhodný pro použití na moderních budovách.

Protlačovaný hranatý svod PREFA má tloušťku materiálu 1,6 mm a je široký/hluboký 100 mm. Zcela inovativní hliníkový výrobek přesvědčí svým robustním provedením, minimální hlučností a rovněž důmyslně skrytým a přitom funkčním upevněním pomocí trnu se závitem M10. Na ten se svod uchycuje pomocí průběžného upevňovacího profilu, který se nachází na zadní stěně svodu. Výsledkem je v detailu zcela homogenní a žádným výstupkem (objímkou) nenarušený svod, který tak může plnit funkci designového prvku moderní fasády.

Hranatý okapový systém ­PREFA se skládá z několika různých na sebe pasujících dílů, jako jsou například: hranatý svod s kotlíkem, různá kolena 72°, hranaté žlaby, sběrné kotlíky s hranatým zaústěním. Dokonale ucelený systém doplňků hranatého svodu se snadnou, rychlou a bezpečnou montáží přímo na budově je k dispozici v osmi základních barvách či přírodním hliníku. Nabízí se i možnost barevného provedení na objednávku dle vlastního výběru podle vzorníku RAL.
Jak jsme se mohli přesvědčit přímo na expozici Prefy Aluminium, svody jsou elegantně zpracovány v každém detailu. Svým vzhledem a kvalitou tak jistě brzy uspokojí i ty nejnáročnější požadavky zákazníků.

S využitím materiálů Prefa Aluminiumprodukte s.r.o.
Ivo Románek

PREFA Aluminiumprodukte s. r. o.
K Zelenči 2883/14, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice
tel.: +420 234 496 501, fax: +420 234 496 500
e-mail: office.cz@prefa.com, www.prefa.com