Dále pak teracové dlažby s reliéfem 300 x 300 x 33 mm s označením ORNELA a betonové dlažby hladké i s reliéfem 300 x 300 x 35 mm a označením BEATRIX. K tomuto sortimentu výrobků dodává, dle požadavku zákazníka, i další teracové prvky či teracové doplňky ve shodné kresbě a barvě jako jsou schodnice, parapetní desky, soklíkové pásky apod. Vyráběná teracová dlažba je realizována na tuzemském i zahraničním trhu a její kvalita, krása a dekorativní vlastnosti jsou k vidění např. v hypermarketech TESCO, HYPERNOVA, GLOBUS nebo OBI a byla využita i pro mnoho významných společenských prostor.

Teracová dlažba je již velmi dlouhou dobu tradičním a na spoustě staveb ověřeným výrobkem pro konstrukci podlahových ploch. Pro její použití hovoří především výborné fyzikální a pevnostní vlastnosti dané používanou vstupní surovinou – kamenem různých frakcí a barev. K výborným pevnostním parametrům nyní přispívá také propracovaná výrobní technologie, která zaručuje obrovskou pevnost, houževnatost, provozní odolnost, nízké provozní náklady na úklid, a v neposlední řadě i přírodní vzhled. Její vysoká barevná variabilita a snadné možnosti barvení do různých odstínů, jakož i vysoká variabilita kombinací kameniva různých frakcí a barev dává projektantovi velké možnosti pro ztvárnění nejen celé plochy podlahy, ale i celého prostoru místnosti.
Na základě požadavků investorů uvedla v letošním roce společnost CIDEMAT na trh novou teracovou dlažbu větších rozměrů 400 x 400 x 27 mm s názvem RADKA. Tato velkoformátová, teracová, hladká dlažba se používá především na stavbu podlah v atriích, společenských prostorách, schodištích a chodbách bytových domů. Její obrovskou výhodou je i to, že teracové obklady schodů a parapetních desek lze vyrobit ve shodném vzoru a za velmi příhodné ceny. Další výhodou je také možnost jejího rychlého a levného kladení do polosuchého betonu. V tomto případě není nutné připravovat s velkou přesností podklad před pokládkou teracové dlažby, což představuje nemalou úsporu financí a času při přípravě a následné pokládce. Pro poklad dlažby stačí, pokud je základová deska pouze srovnaná vibrační lištou nahrubo. Finální vyrovnání se provede při pokládce samotné dlažby. Tato teracová dlažba je však natolik přesná, že umožňuje i snadnou pokládku do lepidla, na připravenou rovnou betonovou plochu. Pevnostní parametry teracové dlažby ­RADKA jsou schopny s velkou rezervou splnit i požadavky na zátěž podlah v dílnách, autoservisech, pneuservisech nebo prodejních skladech.

Veškeré informace o výrobcích i referenčních stavbách společnosti CIDEMAT lze najít na webových stránkách www.cidemat.cz.