Například Česká Doka nově nabízí modulové armovací lešení pro využití na všech stavbách. Jedná se o standardizované sestavy samostatně stojícího, tedy nekotveného, lešení, které je určeno zejména pro montáž výztuže, případně pro přístup k bednění pro jeho úpravy, montáž a nastavení při větších výškách stěn.

Lešení Modul
Sestavy jsou tvořeny prvky modulového lešení Modul plus. Systém neobsahuje šroubové spoje, jednoduché spojení sloupků s prvky ztužení je zajištěno pomocí klínových hlav nasazených na modulový kotouč umístěný na sloupku, což znamená, že montáž je opravdu snadná a rychlá. Stabilita sestavy je pak zajištěna rozšířenou základnou. Sestavy mohou mít jedno, dvě nebo tři pole při délce pole 3,07 metru, maximální výška poslední pracovní podlážky je 10,3 metru, systémová šířka lešení pak je 0,73 metru, šířka základny 1,40 metru a 2,13 metru. Pro snadnou manipulaci a sestavení je pro všechny sestavy k dispozici návod na montáž, výpis prvků a výkresová dokumentace.

Zcela bezpečné
Práce na lešení Modul je naprosto bezpečná díky integrovaným bezpečnostním řešením. Při samotné stavbě lešení napomáhá montážní zábradlí, které je možné na nejvyšší podlážku osadit odspodu; maximální bezpečnost je tak zajištěna už od počátku. Na řadu definovaných kotevních míst pro upevnění osobních ochranných prostředků je navíc možné upevnit i bezpečnostní úvazek. Pohodlné integrované žebříky pak zajišťují bezpečný výstup na lešení a sestup z něj.

Výhodné řešení pro každou stavbu
Jako pronajímatelný materiál nové lešení usnadní a urychlí dodávky na stavbu. S jedním dodavatelem bednění i lešení je totiž možné zajistit celý balík služeb i materiálu najednou a tedy jen jednou projednávat zakázku. Nižší jsou samozřejmě také náklady na transport díky možnosti dovozu společně s bedněním a díky kompaktnímu balení se ušetří i náklady na skladování. V porovnání s improvizovaným řešením na stavbě je pronájem lešení Modul jasná volba. Montáž lešení je rychlejší a jednodušší a bezpečnost je mnohonásobně vyšší v porovnání s použitím řešení z materiálu stavby. Navíc lze lešení Modul kombinovat s některými dalšími systémy.

Česká Doka rozšířila své portfolio o armovací lešení v průběhu letošního roku. Nově tak je možné na stavbu vyvézt v jedné dodávce bednicí systémy pro rovné i obloukové stěny, pro stropy, sloupy různých průměrů a průřezů stejně jako speciální systémy pro bednění mostů, přehrad či například chladicích věží. V letoším roce navíc Česká Doka slaví dvacet let na tuzemském trhu, takže doplnění nabídky právě o armovací lešení lze chápat jako hodnotný dárek stavebním týmům. Modulové lešení totiž výrazně usnadní práci na probíhajících i plánovaných projektech v dalších letech.

Česká Doka bednicí technika spol. s r.o.
Za Avií 868, 196 00 Praha 9 - Čakovice
tel.: 284 001 311, fax: 284 001 312
e-mail: Ceska@doka.com

pobočka Brno:
ul. Kšírova 265, 619 00 Brno - Horní Heršpice
tel.: 543 424 711, fax: 543 424 712
e-mail: Brno@doka.com

pobočka Ostrava:
ul. Palackého 1144/80, 702 00 Ostrava - Přívoz
tel.: 595 134 611, fax: 595 134 612
e-mail: Ostrava@doka.com

www.doka.cz