Problém, jak vyřešit šachtu pro vytaženou žaluzii tak, aby byla při určité hloubce ostění nebo zateplení skrytá pod fasádou a současně nevytvářela tepelné můstky, může nastat při požadavku na větší tloušťku zateplení mezi schránkou pro žaluzie a překladem nebo např. u revitalizace a rekonstrukce stávajících objektů.

Vývojoví pracovníci skupiny HELLA, předního evropského výrobce stínící techniky, vyvinuli vestavný systém schránek HELLA trav do výklenku a nové venkovní žaluzie AR 63 ECN, které nabízejí systémové řešení tohoto stavebního detailu.

Systém schránek HELLA trav do výklenku vychází z konstrukce vestavných schránek trav a trav plus, které jsou určeny přednostně pro zabudování do plné tloušťky hrubé stavby. HELLA trav do výklenku je ze stavebního hlediska optimalizovaný systém schránek a hodí se nejlépe pro skrytou montáž v rámci dodatečného zateplení. Izolační tělesa umožňují vysoký stupeň tepelné izolace. Jsou vyráběny na míru - individuálně se přizpůsobí požadované tloušťce zateplení nebo ostění a rozměrům okna. Nemusíte upravovat zdivo a přesto můžete využít přednosti systému schránek, které jsou skryté pod fasádou.

Přednosti výrobku:
Žádná tvorba kondenzátu díky konstrukci systému
Ověřená přilnavost omítky • Snadná montáž
Optimální tepelná izolace ke stavbě
Tloušťka izolace či dodatečná horní a boční izolace volitelné U 2 typů vymezená pozice okna díky základnímu profilu

Typy 1, 2 a 3 jsou vhodné zejména pro venkovní žaluzie a textilní rolety, typ 4 je vhodný i pro rolády s možností instalace integrované rolovací sítě proti hmyzu.

Venkovní žaluzie HELLA AR 63 ECN jsou optimálním typem pro žaluzie pro realizace s omezeným stavebním prostorem a v kombinaci se systémem schránek HELLA trav do výklenku a podomítkovými vodicími lištami pro designově čisté řešení zástavby. Domykavé vlastnosti lamel ve tvaru Z nebo S z nich vytváří ideální žaluzie pro rodinné a bytové domy. Nový tvar lamel vytváří v kombinaci s patentovaným páskem s klouby a nerezovými sponami – ECN systémem® balík s přesně definovanou výškou a šířkou, který je ve srovnání se stávajícími žaluziemi s olemovanými lamelami nižší.
Standardně jsou lamely žaluzií dodávány v 23 barvách, spodní lišta a vodicí lišty pak podle přání ve standardních barvách RAL a eloxované, což umožňuje dotvořit harmonický vzhled fasády.

Více informací na www.hella.info.

HELLA stínící technika s. r. o.
Türkova 828/20, 149 00 Praha 4 – Chodov
tel.: 272 660 248, fax: 272 765 275
e-mail: info@hella-czech.cz, www.hella.info