Hurá do práce!

Z velkoobchodu přivezeme novou baterii a můžeme se pustit do práce. Samozřejmě vypneme vodu a nezapomene pustit kohoutek naplno, aby všechna voda z hadic odtekla. Vše jde podle plánu a stará baterie už leží odmontovaná na zemi.

V dalším kroku se pustíme do instalace nové baterie. Bohužel jsme si však před nákupem nezjistili průměr otvoru v našem keramickém umyvadle a nová baterie otvorem propadává. Musíme se proto vrátit do obchodu. Naneštěstí se nám povedlo ji při manipulaci poškrábat, a tak musíme koupit úplně novou. Baterii umístíme na těsnění, které naštěstí bylo přibaleno u nové, a pevně přišroubujeme. Šrouby baterie dotahujeme střídavě, aby nedošlo k poškození umyvadla.

Vypadá to, že baterie sedí na svém místě dostatečně připevněná. Sešroubujeme hadice teplé a studené vody a můžeme poprvé otestovat nové zařízení. Opět zapneme přívod vody a zkusíme pustit studenou vodu. Okamžitě se opaříme, protože jsme prohodili přívod horké a studené vody. Následuje tedy další úprava, která se neobejde bez litru vody na podlaze, protože jsme zapomněli opět vypnout přívod vody.

 

Jak správně vyměnit vodovodní baterii

 

Nebylo by rozumnější pozvat odborníky?

Konečně je baterie na svém místě a správně funguje. Nebylo to sice ideální, ale nakonec se práce po 4 hodinách podařila. Teď jen musíme doufat, že baterie nebude mít závadu, kterou kvůli nevhodné montáži výrobce neuzná. Příště možná bude přece jen lepší zavolat odbornou firmu, ušetřit několik hodin času, nervy a peníze.

Pokud se rozhodnete, že na práci sami nestačíte, neváhejte kontaktovat GIENGER spol. s r.o. Poradíme vám s výběrem zařízení do vašeho domu a zajistíme odborníka v místě vašeho bydliště, který se postará o montáž. Jsme součástí silné evropské skupiny, do které patří také GIENGER Centron s.r.o. a GIENGER Bohemia s.r.o., zabývající se zabývá oborem TZB - topení, sanita, instalace, klimatizace, větrání, elektro a inženýrské sítě. Spolupracujeme s mnoha smluvními partnery, kteří provádí odborné montáže. Našim zákazníkům se snažíme poskytnout vždy ten nejlepší servis.

Logistická centra, vzorkovny a EXPRESS sklady najdete téměř ve všech větších městech České republiky: http://gcskupina.cz/upload/files/KONTAKTY.pdf