Slevu může čerpat každý zákazník společnosti z řad domácností nebo maloodběratelů, který nemá vůči společnosti žádné nesplněné závazky a uzavře dodatek ke stávající smlouvě týkající se dodávky zemního plynu, jímž se zaváže, že bude po dobu dvou let odebírat zemní plyn od Pražské plynárenské. Sleva 6,5% je poskytována z komoditní složky ceny zemního plynu, nezahrnuje distribuční složku ceny, protože ta je regulována státem.

Rodina, využívající zemní plyn k vytápění rodinného domu, může oproti běžné ceníkové ceně ušetřit kolem 2000 Kč ročně. „Snažíme se dlouhodobě reagovat na preference a požadavky našich zákazníků a v této souvislosti také nyní přicházíme s tímto novým cenovým produktem. Do budoucna však připravujeme i další zajímavé produkty a služby, které našim zákazníkům představíme zanedlouho,“ uvedl v této souvislosti mluvčí společnosti Miroslav Vránek.

Zajímavé slevy pro různé skupiny svých zákazníků jsou u Pražské plynárenské k dispozici dlouhodobě. Již třetím rokem nabízí svým zákazníkům starším 65 let a držitelům průkazu ZTP-P slevu 65,-Kč na MWh a v září tohoto roku slevu z ceny zemního plynu ve stejné výši nabídla i rodinám s malými dětmi.