Administrativní budova Balabenka je strategicky umístěna mezi ulicemi Sokolovská a Českomoravská na rozhraní dynamicky se rozvíjejících částí města - Prahy 8 a 9. Nové prostory společnosti Geberit o velikosti 472 m2 nabídnou klientům přehled širokého sortimentu výrobků společnosti Geberit včetně produktových inovací roku 2012.

„Jsem velmi rád, že můžeme našim klientům nabídnout příjemné a moderní prostředí, kde se mohou seznámit s produkty Geberit,“ říká Ing. Vladimír Sedlačko, jednatel společnosti Geberit spol. s. r. o. „Zajímavostí centra je testovací zóna Geberit AquaClean, v níž si mohou zákazníci osobně vyzkoušet toalety s integrovaným sprchovacím systémem a osoušením“, doplňuje.

Nová ovládací tlačítka Geberit Sigma60 a Sigma80
Současným trendem je minimalistický design koupelen. Ovládací tlačítka splachování patří ovšem k těm objektům v koupelně, které vynechat nelze. Tato tlačítka nejen ovládají splachování toalety, ale slouží také většinou jako jediný přístup ke splachovací nádržce skryté ve stěně.

Tlačítko Geberit Sigma60, navržené známým průmyslovým designérem Christophem Behlingem, je prvním tlačítkem na trhu, které je dokonale ploché a zcela lícuje s povrchem stěny. Rámeček a dvě tlačítka jsou vyrobeny z tlakově litého zinku. Design tlačítka vyzařuje nadčasovou eleganci a působí jako výrobek, který je technicky promyšlený až do posledního detailu.
Tento pocit potvrdilo důkladné testování. Ovládací tlačítko je kompatibilní se stávajícími systémy Geberit. Dvě velká ovládací pole tlačítka je možné snadno odklopit. Získáte tak pohodlný přístup ke splachovací nádržce pro případ servisního zásahu. Instalace tlačítka Geberit Sigma60 vyžaduje důkladnou přípravu a koordinaci různých řemesel, která se budou na montáži podílet. Správného estetického dojmu je dosaženo jen tehdy, když také okolní materiály, jako keramické obklady, omítka, mramor nebo dřevo, byly řádně a pečlivě umístěny.

Ovládací tlačítko Geberit ­Sigma80 vyhoví i velmi náročnému vkusu. Vypadá jako vznášející se černá nebo zrcadlící se skleněná deska s magickou hloubkou. Každý otisk prstu na jeho povrchu by rušil hru odrazů světla a stínů. Naštěstí je toto tlačítko ovládáno pouze bezdotykově.

Bezdotykový systém splachování se rozsvítí, jakmile vstoupíte do místnosti. Ovládací tlačítko Geberit Sigma80 je navrženo pro splachování dvěma množstvími vody. Místo dvou různě velkých tlačítek má dvě světelná pole různých velikostí. Pro spuštění spláchnutí stačí lehce pohnout rukou před dlouhým nebo krátkým světelným polem. Servo technologie integrovaná v tlačítku se již postará o vše ostatní. Je třeba ale počítat s tím, že tlačítko Sigma80 vyžaduje zapojení do sítě, protože jeho skleněná deska nemá žádná mechanicky ovladatelná tlačítka.

Koncový uživatel má možnost nastavovat a měnit celou řadu funkcí. Pomocí několika pohybů ruky může zvolit, jestli mají dvě LED světelná pole být podsvícená stále, nebo jen tehdy, když senzor pohybu vyhodnotí, že někdo WC používá. Uživatel má na výběr z pěti různých barevných podsvícení a snadno si tak může tlačítko přizpůsobit designu koupelny a svému osobnímu vkusu. Tlačítko Sigma80 může být navíc nastaveno tak, aby se spláchnutí spustilo automaticky po každém použití WC. A konečně nabízí tlačítko také režim, ve kterém jsou všechny funkce dočasně vypnuty, aby bylo možné provést úklid. To umožní vyčistit WC a tlačítko, aniž by docházelo k nechtěným spláchnutím.
Bezdotykový systém splachování Geberit Sigma80 získal ocenění „red dot design award“ za rok 2012 v oblasti produktového designu.

Geberit DuoFresh – čistý a svěží vzduch na WC
Čistý vzduch v koupelně nebo na WC, to si nyní můžete dopřát s novým systémem Geberit DuoFresh, který dokonale odstraňuje zápach přímo v záchodové míse. Montáž je jednoduchá a rychlá. Geberit DuoFresh nevyžaduje napojení na vzduchotechniku, čímž se výrazně liší od běžných zařízení pro odsávání zápachu.

Základním prvkem tohoto nového systému je ovládací tlačítko splachování Sigma40. Jeho součástí je elektronická řídící jednotka, uhlíkový filtr a souprava pro dezinfekční tablety. Montuje se na speciální montážní prvek Geberit Duofix s připojením pro odsávání s filtrací. Ventilátor nasává vzduch přes odvětrávací potrubí, které je napojené přes splachovací trubku přímo na WC mísu. Odsávaný vzduch prochází filtrem s aktivním uhlím, který pohltí veškerý nepříjemný zápach a zanechá čistý svěží vzduch, který se přes boční otvory ve splachovacím tlačítku vrací zpět do místnosti. Systém funguje nezávisle na venkovním prostředí. Není napojený na vzduchotechnické potrubí, ani žádné jiné zařízení, což ulehčuje jeho montáž.

Inovativní systém Geberit Duo­Fresh spolehlivě zachycuje a likviduje zápach přímo v místě jeho vzniku – v záchodové míse. Odsávání zápachu se aktivuje stlačením vypínače ukrytého za splachovacím tlačítkem. Systém se vypíná automaticky po přednastaveném čase nebo manuálně opětovným zmáčknutím tlačítka. Odsávání zápachu má tichý provoz a neruší ani v noci. Pro dokonalý pocit svěžesti a čistoty je možné použít také soupravu pro dezinfekční tablety, která je součástí systému Geberit DuoFresh. Souprava je ukrytá za ovládacím tlačítkem splachování, takže není vidět a neruší celkový design.

Inovativní sprchový odtok umístěný ve stěně
Montážní prvky Geberit pro sprchy v úrovni podlahy mají nyní odtok integrovaný ve stěně. Vznikla tak celá řada svěžích designových detailů pro mimořádné zážitky ze sprchování.

Odtok ve stěně pro sprchy v úrovni podlahy
Inovativní odtok ve stěně určuje nový trend ve vzhledu sprch v úrovni podlahy. Původní rušivý element v podlaze zmizel - díky přemístění odtoku do stěny působí konečně dlažba podlahy opticky uceleně a jednotně. Touto inovací vnáší Geberit do moderní koupelny jasný čistý design.

V jednoduchosti je krása
Pro vynikající kombinaci estetického vzhledu a inovace byly prvky Geberit pro sprchy vyznamenány mezinárodním oceněním 2010 iF international product design award.  Zredukované čisté tvary vnášejí nový styl do současného designu sprchových koutů. Viditelná krycí deska je k dispozici ve čtyřech decentních provedeních: Kartáčovaná nerezová ocel, lesklý chrom, alpská bílá nebo pro obklady podle přání zákazníka. Každá z těchto variant se harmonicky začlení do každé koupelny.

Snadná údržba
Prvky Geberit pro sprchy jsou vždy spolehlivě funkční a hygienické. Za krycí deskou je skryté sítko zachycující vlasy, které lze snadno vyjmout a vyčistit. Tím předcházíte nebezpečí ucpání potrubí. Vnitřní těleso sifonu je možné vyndat, čímž se zpřístupní kanalizační potrubí. Problémy s čištěním nebo ucpaným odtokem jsou tedy již minulostí.

Vysoká funkčnost
Prvky pro sprchy Geberit jsou nejen stylové, ale také vysoce funkční v souladu s osvědčenou kvalitou Geberit. Jsou vybaveny sofistikovaným systémem těsnění, který zaručuje dokonalou těsnost po mnoho let. Díky vysoké odtokové kapacitě se dokáží vypořádat i s většími objemy vody, například u wellness sprch. Umožní Vám tak vychutnat si jedinečný zážitek ze sprchování.

Geberit Silent-PP pro bytová jádra panelových domů
Hrdlový kanalizační systém Geberit Silent-PP je hydraulicky a akusticky optimalizován. Součástí systému je široký sortiment vzájemně sladěných tvarovek a trubek různých dimenzí. Díky těmto vlastnostem je možné kanalizační potrubí provádět rychle, snadno a úsporně. V kombinaci s naším osvědčeným protihlukovým kanalizačním  potrubím Geberit Silent-db20 získáte spolehlivý a ucelený systém, který splní i nejnáročnější požadavky hygienických předpisů.
V poslední době se stále více investuje do obnovy a rekonstrukcí panelových domů. Při rekonstrukcích již nedochází pouze k vybourání „umakartového jádra“ a jeho nahrazení koupelnou s obkladačkami, ale kladou se větší nároky i na komfort z hlediska ochrany před hlukem. Hrdlový systém Geberit Silent-PP tyto náročné ­požadavky splňuje. Sortiment ­Geberit ­Silent-PP nově nabízí kombinovanou odbočku pro bytová jádra, která umožní jednoduchou a rychlou výměnu svislého odpadního potrubí a jeho napojení na kanalizaci v bytě.

Více informací se dozvíte na www.geberit.cz.

Geberit spol. s r. o.
Moravanská 191/85, 619 00  Brno-Přízřenice
tel.: 547 212 335, fax: 547 212 340
e-mail: sales.cz@geberit.com, www.geberit.cz