Můžete krátce představit počátky Vaší společnosti a její vývoj?

Naši činnost jsme zahájili na začátku roku 2007, na trhu tedy budeme nyní působit třetím rokem. Jelikož se jednalo o přechod oborově zkušených pracovníků ze zaměstnaneckého poměru do poměru vlastnického, byl tímto postupný vývoj naší společnosti logicky určen pracovní a plošnou kapacitou, neboť jsme si do naší nové společnosti přenesli to nejdůležitější. V současné době obsluhujeme desítky zákazníků jak plošně v rámci ČR, tak i částečně v zahraničí v zemích bývalého východního bloku.

Jaké jsou hlavní aktivity Vaší firmy?

Naší hlavní a primární činností je import kabelů a vodičů komplexního sortimentu tak, abychom dostáli našeho podtextového motta "Kabelový Profesionál", tzn. abychom všem našim zákazníkům vždy našli a navrhli vhodné a ucelené řešení pro plnění jejich požadavků a potřeb.

Jak široký sortiment produktů nabízíte a obsahuje Vaše produktové portfolio nějaké speciální kabely?

Náš sortiment produktů je oborově naprosto komplexní, včetně možnosti dodávek příslušenství ke kabelům a vodičům. Tímto se snažíme zasahovat prakticky do všech oborů činnosti a poskytnout našim zákazníkům bohatý servis a technickou podporu v podobě kompletního produktového plnění jednotlivých projektů. Naší vizí je podrobněji zasahovat do strojírenské výroby, především pak jejich specifických oborů, které samozřejmě vyžadují nabídku speciálních kabelů se zvláštními technickými parametry. Dalším polem naší působnosti je petrochemický průmysl, pro který nabízíme široký sortiment kabelů a vodičů určených do výbušného prostředí a se speciálními požadavky. V neposlední řadě jsou v naší nabídce kompletní produkty pro FV systémy a pro speciální stavební výrobu.

Z jakých oblastí se etablují Vaši zákazníci a jaká je působnost Vaší firmy?

Naši zákazníci se etablují jak z řad renomovaných velkoobchodů, tak z významných elektromontážních společností, firem strojní výroby i přímých investorů. Samozřejmě každému našemu zákazníkovi věnujeme maximální péči a veškerou podporu tak, aby se k nám vždy s důvěrou vracel. Možná se na první pohled zdá, že nemáme zcela přesně stanoven systém pro oslovení typu a obchodní úrovně zákazníků, ale je tomu přesně naopak. Jejich selekce vychází z nutnosti vzájemné přímé komunikace a intenzity technické podpory, což je pro následující úspěšnou obchodní spolupráci stěžejní.

Můžete uvést několik zajímavých realizací, na kterých byly použity Vaše produkty?

Naše zřejmě nejzajímavější realizace je komplexní dodávka kabelů do petrochemického průmyslu na projekt ve Francii, kterou realizuje česká společnost a pokračuje ještě v letošním roce. Dále potom dodávka flexibilních, odolných kabelů pro dva strojírenské projekty do Ruska, realizátory jsou opět české firmy. Následují plnění projektu dostavby tepelné elektrárny v Bulharsku a samozřejmě tuzemské projekty stavební výroby, např. bezhalogenové kabely pro výstavbu Outlet Airport Praha - Tuchoměřice, výstavba marketů TESCO, ALBERT a dalších komerčních i výrobních objektů, jako např. KRONOSPAN Jihlava.

Jaké konkrétní kroky podnikáte pro další zvyšování kvality služeb partnerům?

Hlavními a zásadními kroky jsou samozřejmě produktová školení a obecné vzdělávání jak vlastního odborného personálu, tak především personálu našich partnerů, což zahrnuje i poskytování veškeré technické podpory a seznamování se s novinkami a novými trendy v oboru. V letošním roce budeme klást důraz na odborná setkání s projektanty a konstruktéry a také na přípravu a zpracování vlastních podkladů pro snazší orientaci v námi nabízených produktech, mám na mysli produktový katalog.

V čem spatřujete další možnosti rozvoje Vaší společnosti?

Možností se nabízí hned několik, důležité je zvolit ty ideální. Pro plnění našich vizí a cílů je však zapotřebí především postupný a přirozený rozvoj kvalitního a odborně zdatného pracovního týmu tak, aby o nás bylo na oborovém trhu slyšet co nejvíce a pouze v pozitivním slova smyslu. A v tomto duchu o nás mohou hovořit jak naši zákazníci, tak i naše konkurence. Proto úspěšnost veškerého rozvoje je vždy úzce spojena s kvalitou lidského faktoru. V tom vidím možnosti největší.

Děkujeme za rozhovor
a přátelské přijetí

Ing. Jiří Zahradnický