Historie této původně německé firmy sahá až do roku 1927. V roce 1991 založila společnost Kopp dceřinou společnost v České republice s produkčním zastoupením v Kaplici.
V roce 2002 byla celá firma převzata americkým koncernem Actuant, který operuje v 30 zemích světa a zaměstnává 7 400 lidí. Vstup do mezinárodního koncernu s sebou přinesl pro společnost Kopp Elektrotechnika významné změny, zejména rozšířené možnosti vstupu na globální trhy a nové obchodní příležitosti.

Trhy
Společnost Kopp Elektrotechnika operuje v rámci vnitrofiremní spolupráce na trzích v Německu, Rakousku, Holandsku a Maďarsku. Přes dceřiné a mateřské společnosti obchoduje dále po celé EU.
Mezi největší zákazníky pak patří obchodní řetězce Baumax, Bauhaus, Globus a Horn­bach a specializované velkoobchody s elektroinstalačním zbožím v České republice a na Slovensku.

Produkty
Kopp Elektrotechnika spol. s r.o. je výrobcem širokého portfolia produktů. Mezi ty tradiční a na trhu oblíbené se řadí zejména interiérové vypínače v široké designové škále, infraspínače a pohybová čidla, spínače do vlhka, instalační krabice a příslušenství, bezdrátové zvonky a gongy, zásuvky, vidlice, šňůrové vypínače, adaptéry, žárovkové objímky, instalační trubky a příslušenství, jističe a proudové chrániče.
K moderním novinkám v nabídce firmy pak patří inovativní řešení zásuvkové lišty profiversal, bezdrátový systém FreeControl a nový design dřevěných vypínačů.

Pravé dřevo
Dokonalý design z ušlechtilých dřevin ořechu, dubu, tmavého dřeva, javoru a buku v moderním stylu

Komfort s Free-control
- S nízkými náklady modernizovat staré instalace
- Rychlá instalace - beze špíny, bez vedení
- Rozšířit vypínání na střídavá spínání
- Osadit spínače - bez instalační krabice
- Nástěnné vysílače vhodné k programu spínačů - jednoduše nalepit nebo připevnit pomocí klipsů do vícenásobného rámu
- Rolety elektrifikovat s rádiovým řízením
- Centrální řízení (a simulace přítomnosti) pomocí rádiových spínacích hodin
- Pohybové hlásiče umístit libovolně - bez připojení k síti
- Stmívání a zapínání z křesla: ideální pro osoby s omezenou možností pohybu

Profiversal
Mezi novinky uvedené na trh v letošním roce patří napájecí panely s elektroměrem, s elektroměrem a jištěním a s ampérmetrem.

Poslední jmenované produkty budou prezentovány odborné i laické veřejnosti na veletrhu AMPER, který se koná ve dnech 31. 3. až 3. 4. 2009 v pražském veletržním areálu Letňany. Návštěvníci stánku firmy Kopp Elektrotechnika si budou moci produkty osobně vyzkoušet a bude jim poskytnuto odborné poradenství, včetně prezentace ostatních produktů firmy.