Úspora nákladů na topení a ohřev vody se odvíjí od volby typu a značky tepelného čerpadla. K nejúspornějším patří obecně tepelná čerpadla země-voda a voda-voda. Absolutní špičkou v těchto segmentech jsou produkty NIBE F1145 a NIBE F1245. Při použití těchto tepelných čerpadel je možné spotřebu tepelné energie pro vytápění a ohřev teplé vody ve srovnání s klasickými systémy na fosilní paliva snížit až o 75 %.

Dalším kritériem při výběru je bezesporu cenová dostupnost. Je paradoxem, že i opravdu kvalitní tepelná čerpadla mohou být za přijatelnou cenu. Jako příklad můžeme doporučit NIBE F1126 (typ země-voda či voda-voda). Kromě překvapivě nízké ceny vyniká jednoduchou instalací, snadnou ovladatelností, moderním designem a neuvěřitelnou tichostí. To vše podtrženo švédskou výrobní kvalitou.

Jednou z dalších důležitých vlastností by měla být tichost tepelného čerpadla. Hlučnost některých tepelných čerpadel může negativně ovlivňovat komfort bydlení. Výrobci by proto měli klást maximální důraz na izolaci, jako je tomu např. u tepelného čerpadla NIBE F2300. Je tak tiché, že se budete chodit přesvědčit, zda je v provozu.

V neposlední řadě bychom měli zmínit tzv. ventilační čerpadla. Řízené větrání udržuje v interiéru optimální teplotu a vlhkost a současně zajišťuje, že vzduch uvnitř budovy je dokonale hygienický. Zamezuje tak působení alergenů, hromadění bakterií, virů, plísní a je prevencí vzniku civilizačních onemocnění. Díky kombinaci nejmodernější konstrukce a mnoha prvků podporujících efektivitu vám tepelná čerpadla NIBE F370 a NIBE F470 poskytují bezkonkurenční průměrné roční úspory energie a umožňují udržet příjemné zdravé klima ve vašem domě po celý rok.