Systém GILD není pouhá inteligentní elektroinstalace, ale spojuje nejvyšší nároky na komfort, ovládání, bezpečnost a design u rodinných domů i komerčních budov. Systém GILD umožňuje ovládání všech elektrických součástí stavby, včetně regulace vytápění a zabezpečení objektu. Nabízí unikátní spojení moderní elektroinstalace, řídicího systému, zabezpečení a komerční elektroniky. Systém GILD je konstruován tak, aby zaujal co nejširší okruh zákazníků, kteří touží vybavit svůj domov nejmodernější technologií a komfortem. Maximální variabilita a možnosti systému GILD umožňují nasazení jak v jednoduchých instalacích (byty, rodinné domky), tak i v hotelech, penzionech nebo velkých komerčních budovách.

Na letošním veletrhu AMPER se systém GILD představí obohacen o propojení s řídicím systémem Control4. Tato integrace otevírá široké možnosti ovládání celého domu pomocí jediného dálkového ovladače na televizoru, dotykových panelech nebo přes chytré telefony.

Představte si, že jediným dotykem spustíte film, necháte zatáhnout žaluzie a obklopí vás prostorový zvuk žádané hlasitosti. Po západu slunce se automaticky zapne venkovní osvětlení. Spustí se žaluzie a celý dům se v 11 večer zamkne. Spěcháte s dětmi do školy. Až se dostanete do kanceláře, nejste si jisti: „Zavřel jsem garážová vrata?“. Zkontrolujte to ze svého telefonu, stejně jako kamery kolem domu a ztracená pohoda je zpět. Vzdáleně také nastavíte topení či klimatizaci. Dnes je už snadné chovat se zodpovědně k naší planetě a přitom mít příjemné pohodlí. Je snadné ovládat svůj dům a šetřit energiemi.

Pohodlí a komfort
Veškeré funkce můžete monitorovat a ovládat přes televizor z pohodlí křesla v obýváku. Pomocí jediného dálkového ovladače zkontrolujete bezpečnostní kamery, nastavíte topení, spustíte žaluzie a pustíte si oblíbený film nebo hudbu.
V dalších prostorech máte vše na dosah prostřednictvím dotykových panelů, dálkového ovladače nebo mobilních aplikací pro chytré telefony. Pokud jste na dovolené nebo v práci, připojte se vzdáleně přes internet.

Úspora energií
Jedním z hlavních přínosů inteligentního domu jsou úspory energií a jejich efektivní využívání. Žádné zbytečné svícení, když nejste doma nebo naopak využití sluneční energie automatickým vytažením žaluzií. Řízení vytápění a ­klimatizace pomocí digitálních teplotních čidel a pokročilých algoritmů pro ekvitermní regulaci.

Bezpečnost na prvním místě
Zabezpečení objektu může být součástí systému GILD, a odpadá tak pořizování samostatné EZS. Unikátní vlastností systému GILD je integrovaný přístupový systém, který umožňuje pomocí čteček ovládání dveří, vrat, branek apod. Jediným přiložením ID čipu nebo načtením otisku prstu do jde k vypnutí zabezpečení, otevření hlavních dveří a třeba nastavení osvětlení podle konkrétní osoby, která přichází.

Otevřenost pro další funkce, které mohou být libovolně nakonfigurovány dle požadavku investora. Do systému je možno integrovat solární systémy, tepelná čerpadla, vyhřívání bazénů, sauny, meteostanice nebo například zavlažování trávníků.

Jak pracuje systém GILD
Ovládací prvky systému GILD jsou nízkonapěťové, což přináší především bezpečnost a snadnou instalaci. Ovládacím prvkem může být libovolný vypínač jakéhokoliv výrobce, který vás zaujal designem nebo barvou. Toto řešení má v celkovém důsledku elektroinstalace významný vliv na pořizovací cenu.
Systém GILD ovládá všechny světelné a vybrané zásuvkové okruhy v celém domě. Způsob ovládání každého okruhu je dán uživatelským naprogramováním. Žádný ovládací prvek nemá pevnou vazbu na konkrétní okruh. Kdykoliv lze měnit logiku ovládání a závislostí podle aktuální potřeby. Ovládat a stmívat lze jakékoliv světelné zdroje (klasické žárovky, úsporné žárovky, ­zářivky...)

Při instalaci není třeba žádného adresování ani konfigurace jednotlivých prvků. Všechny komponenty jsou samo-­adresační, to znamená, že po zapojení (nebo výměně) se nový prvek automaticky identifikuje a začne pracovat. Základní funkce systému lze ihned po zapojení jednoduše programovat pomocí tlačítek a displeje na řídicí jednotce. Následně po dokončení stavby lze připojit k PC a dalším multimediálním prvkům a provádět pokročilé programo­vání a monitorování nebo dálkové ovládání všech funkcí.

Bydlení bez kompromisů
■  nejkomplexnější systém
ovládání osvětlení, žaluzií, rolet, vytápění, klimatizace, zabezpečení, domácí elektroniky
■  nezávislost na konkrétním designu ovládacích prvků
originální řešení umožňuje připojení libovolných ovládacích prvků
■  snadná instalace a konfigurace
nevyžaduje připojení PC pro základní konfiguraci ani hlubší odborné znalosti
■  návratnost investice díky úsporám
přispívá k aktivním i pasivním úsporám energií a ochraně majetku
■  všechny funkce domu pod centrální správou
vysoký uživatelský komfort, široké možnosti funkcí a monitorování
■  původní český výrobek
rychlý servis a podpora v českém jazyce

ESTELAR s. r. o.
Samostatnost 1181, 769 01 Holešov
tel.: 573 394 894, VoIP: 571 117 858, fax.: 573 395 467
e-mail: obchod@estelar.cz, www.estelar.cz, www.gildsystem.cz