Je politováníhodné, že MD ani ŘSD, přestože o údajných nově zjištěných vadách exkluzivně informovaly vybraná média, nebyly dosud schopny společnosti Eurovia CS jako dodavateli stavby konkrétněji specifikovat, v čem tvrzené vady stavby spatřují, ani jakým konkrétním způsobem měl být podle jejich názoru porušen technologický postup při výstavbě. Do dnešního dne nemáme k dispozici žádné hodnověrné informace o provedení údajných vrtů a o jejich případném výsledku.

Společnost Eurovia CS se proto obává, že veřejnost i novináři jsou v tomto případě cílem dobře připravené manipulace, jejíž autory a cíle se neodvažujeme domýšlet.

Společnost Eurovia CS je přesvědčena, že v případě takto významné dopravní stavby financované z veřejných prostředků má veřejnost nárok na úplné a nezkreslené informace o všech aspektech této stavby a problémů, které jsou s ní spojeny. Žádný jiný postup není obhajitelný.

Společnost Eurovia CS je proto rozhodnuta v nejbližších dnech zveřejnit kompletní sadu dokumentů, které prokazují postup společnosti ODS-Dopravní stavby Ostrava, jež plnila v době výstavby roli dodavatele, stejně jako Ministerstva dopravy a ŘSD v celém průběhu zadávání a řízení stavby dálnice D47, od výběru, schvalování a přejímání veškerého stavebního materiálu předepsaného pro tuto stavbu státem, přes průběh kontroly výstavby až po současné jednání nynějších zástupců MD a ŘSD.

Společnost Eurovia CS vyzývá ke stejné otevřenosti i Ministerstvo dopravy a Ředitelství silnic a dálnic.