Investice do zkvalitnění sociálních služeb poskytovaných Olomouckým krajem patří mezi naše priority. Kvalitní zázemí si samozřejmě zaslouží i zaměstnanci, kteří v těchto zařízeních pracují,“ řekl na slavnostním otevření hejtman Olomouckého kraje Martin Tesařík.

Rekonstrukce hlavního objektu domova ve Švabinského ulici zahrnovala stavební úpravy v 1. podzemního podlaží. Jednalo se o úpravy vnitřního uspořádání a dispozic v objektu, včetně souvisejících stavebních prací, jejichž cílem bylo vyřešit nevyhovující stav šaten a zázemí zaměstnanců. Stavební práce probíhaly za provozu domova také v 1. a 2. nadzemním podlaží a v kuchyni se stravovacím provozem.

V pravém křídle budovy byly původní šatny pro 84 osob rozšířeny, bylo vybudováno sociálního zázemí personálu, upraveny denní místnosti, sklady prádelny a úklidové místnosti. V levém a středním křídle vznikly oddělené šatny se sociálním zázemím, které budou sloužit učňům (6 chlapcům a 8 dívkám) a celkem 40 zaměstnancům zejména kuchyně a údržby. „Věřím, že se zaměstnancům domova nové zázemí bude líbit a že jim tak alespoň trochu zpříjemníme jejich náročnou práci,“ řekl dnes Ing. Jaromír Pelinka,ředitel divize 3 Olomouc závodu Pozemního stavitelství OHL ŽS, a.s.

Dále byla vybudována úklidová místnost, upravena pracoviště stolárny a zámečníka, sklad elektromateriálu a denní místnosti pro personál údržby. Pro fungování těchto křídel objektu byla nezbytná nová venkovní kanalizační přípojka ze Švabinského ulice a nový požární vodovod. Šatny a zázemí pro zaměstnance mají nové interiérové vybavení  - kovové šatní skříně s lavicí, šatní skříně s podstavcem, stoly, židle a lavice).

Investorem rekonstrukce, která byla zahájena 1. září 2010 a dokončena 31.5.2011,  byl Olomoucký kraj. Celková výše investice (bez DPH) dosáhla 16,88 mil. Kč. Podle projektu STAVOPROJEKT OLOMOUC a.s. zakázku realizovala Divize 3 Olomouc závodu Pozemního stavitelství OHL ŽS, a.s.

www.ohlzs.cz