Mohl byste popsat vaši dosavadní pracovní kariéru?

Řeknu to hlavní. Od roku 1991 do roku 2005 jsem pracoval v zahraničí. Bylo to v Belgii, Maďarsku, na Pobřeží slonoviny, následně v České republice. Odsud jsem zamířil zpět na Pobřeží slonoviny a potom zpět do Francie. Během té doby jsem se stal odborníkem na oblast obalového průmyslu. Vždy jsem byl ale primárně generálním ředitelem se zodpovědností za řízení celé společnosti a všech jejích procesů. To je to, co umím a proč si mě Eiffage vybrala.

Jaký styl řízení lidí upřednostňujete?

Je to tak, že když pracujete v zahraničí, nejprve všechno objevujete. Víte toho málo o společnosti, kam přicházíte, o zemi, ve které máte žít, i o lidech a jejich návycích. Takže nejlepší způsob, jak se zorientovat, je potkávat lidi a načerpat od nich maximální objem informací. Rád proto o věcech diskutuji a upřednost­ňuji přitom vlastní zaměstnance, kteří toho často vědí nejvíce, mají dobré nápady a navíc rozumí i souvislostem. Následně, když si tyto informace dáte do souvislosti s čísly a údaji z oficiálních zpráv, získáte skutečný přehled a zároveň i návod na to, co by se mělo ve společnosti dělat či změnit. Z osobní zkušenosti vím, že tento přístup funguje a přináší výsledky.

Z vašich slov předpokládám, že stejným způsobem chcete postupovat také v ­Eiffage­ Construction Česká republika. Lze odhadnout, jak dlouhá bude tato fáze učení a poznávání?

Od prvního týdne, co jsem v Ostravě, hovořím se zaměstnanci na téma dění v naší společnosti a její budoucnosti. Předpokládám, že do poloviny března se potkám s více než 50 zaměstnanci a nebudou to pouze manažeři, ale i lidé napříč jednotlivými úrovněmi organizační struktury. Ti všichni mají svůj – a pro mě cenný – pohled na to, jak společnost skutečně funguje, na čem jsme peníze vydělávali a na čem je můžeme vydělat. Následně získané informace zanalyzuji a lidem na společném setkání představím to podstatné, co mi bylo řečeno a vysvětlím také, co s tím hodlám dělat. Nicméně zdůrazňuji, že budu vycházet z informací, které mi sdělí sami zaměstnanci, a proto budu očekávat jejich plnou podporu mého dalšího postupu.

Předpokládám, že je to velká šance pro všechny, kteří mají co říci…

Absolutně. Zaměstnanci by měli mít všechny potřebné informace a také možnost vyjádřit se k tomu, co se děje. Je to cesta k dosahování lepších výsledků. Když schováváte fakta, například nechcete nahlas říkat, že se firmě daří, protože nechcete vyplácet odměny navíc, tak vám lidé přestanou důvěřovat. Logicky pak v době, kdy se firmě přestane dařit, vám to nevěří a nechtějí nic slyšet o tom, že by měli buď v práci přidat, nebo slevit ze svých nároků.

Jaký je váš první dojem z Eiffage Con­struction Česká republika?

Je zřejmé, že firma prožívá těžké období stejně jako všechny ostatní stavební firmy v České republice. My však máme výhodu ve spojení se silnou mezinárodní skupinou Eiffage, která nás podporuje a to se zcela jasným cílem, abychom tuto obtížnou dobu překonali. Proto je nutné definitivně odhodit minulost spojenou se jménem a fungováním společnosti Tchas, které stále vyvolává řadu negativních asociací. Stavět se musí na šikovnosti, talentu a zkušenostech místních lidí, kteří dokážou profesionálně odvést vysoce odbornou práci. Spousta z nich je ale nová, a bude proto potřeba určitý čas, aby se dostatečně zapracovali.

Co si myslíte o vývoji na českém stavebním trhu?

Mám zatím jen letmé informace a nechci ani nemohu v tuto chvíli dělat nějaké závěry. Můj dojem je ale takový, že obdobně těžké období jako Eiffage Construction CZ prožívá většina stavebních firem v České republice. Je docela pravděpodobné, že někteří z konkurentů, kteří za sebou nemají tak silného partnera jako my, současnou situaci nepřežije a to může být příležitostí pro náš další růst.

Je něco, co byste chtěl, aby každý zaměstnanec věděl v souvislosti s vaším příchodem do společnosti?

S ohledem na skutečnost, že společnost fungovala téměř půl roku bez generálního ředitele, považuji za velmi důležité, aby všichni věděli, že jsem zde. Obrazně řečeno kapitán je zpět na palubě letadla a ujal se řízení. To je klíčové bez ohledu na to, že budu potřebovat ještě nějaký čas, abych se zorientoval, jakým směrem se vydat.

Hovoříte poměrně dobře česky. To je výsledek vašeho předchozího působení u nás?

Před deseti lety jsem pracoval dva roky v Kolíně a tam jsem měl možnost naučit se základům českého jazyka. I když je pro cizince vaše řeč nesmírně složitá, beru to jako výzvu. Také proto jsem se na prvním společném setkání představil svým novým kolegům česky.

Budete žít v Ostravě?

Ano, společně s celou svojí rodinou. Nejprve sem za mnou přijedou na týden či dva v době okolo Velikonoc, aby se podívali na město a seznámili se s okolím. Natrvalo by tady měli být od července.

Děkujeme za rozhovor

Eiffage Construction Česká republika
Francouzská 6167, 708 00 Ostrava-Poruba
tel.: +420 595 690 411
e-mail: eiffage@eiffage.cz, www.eccr.cz