Ten spojuje Západní a Východní Evropu a prochází polským územím od státní hranice s Německem přes Zhořelec Wegliniec, Wroclaw, Opole, Gliwice, Katovice, Krakov, Tarnov, Řešov, Przemyśl na Ukrajinu do Lvova a Kyjeva. Lídrem sdružení, které bude tento úsek rekonstruovat, je OHL ŽS, a.s., závod Dopravní stavby.

Součástí zakázky bude modernizace kolejiště v délce 18,9 km, rekonstrukci kolejiště ve stanicích Bogumilowice, Tarnov – Moscice a Tarnov, rekonstrukce 16 propustků, 18 kolejových a jednoho silničního mostu, výstavba tří podchodů, zrušení devíti úrovňových křížení s železniční tratí, modernizace zabezpečovacího zařízení na jednom železničním přejezdu, modernizace zařízení pro řízení kolejové dopravy a telekomunikačního zařízení, celkovou výměnu trakčního vedení a napájení v traťových a staničních úsecích a výstavbu 9,65 km protihlukových stěn

Hodnota zakázky je 623,26 mil. polských zlotých včetně DPH. Zhotovitelem je sdružení firem OHL ŽS, a.s., závod Dopravní stavby (vedoucí účastník sdružení), Skupina ZUE a Swietelsky Baugesellschaft m.b.H. Zakázka je realizována v termínu od listopadu 2010 do prosince 2014.