Hyster, který na tuzemském trhu zastupuje společnost Phoenix-Zeppelin, přichází symbolicky v tuto dobu s několika novinkami, z nichž zřejmě nejvýraznější je nová generace čelních vysokozdvižných vozíků s elektrickým pohonem. Za zmínku ale jistě stojí také řada Fortens a takzvané Big Trucks.

Návrhy nových řad vozíků ­Hyster s elektrickým pohonem vycházejí z výsledků rozsáhlého výzkumu s cílem zajistit obsluze maximální komfort a udržet trvale vysokou efektivitu práce. Nejdůležitější inovace jsou tedy orientovány hlavně na zvýšení produktivity, snížení provozních nákladů a ergonomii. Zejména ergonomické uspořádání ovládacích prvků zajišťuje velký komfort pro obsluhu stroje,
a minimalizuje tak její únavu. Modely se nabízejí ve tří i čtyřkolovém provedení, postupně se tak během dvou let dostávají na trh vozíky nové generace v nosnostech od 1,0 až do 5,5 tun. Snížené náklady na údržbu a nižší spotřeba energie při maximální spolehlivosti a efektivitě navíc dělají z nových vozíků Hyster ideální řešení pro firmy, které se snaží omezit náklady na manipulaci materiálu.

Fortens a Big Trucks
Naopak spalovacími motory jsou vybaveny vozíky Hyster řady Fortens. Společnost Phoenix-Zeppelin je dodává na český trh v nosnostech od 1,6 do 9 tun. Typické pro tuto sérii je elastomerové zavěšení motoru a modulu obsluhy, které snižuje vibrace. Velmi přesné a snadno ovladatelné servořízení
a oblíbený pedál Monotrol pro intuitivní změnu směru jízdu zvyšují efektivitu práce vozíku i řidiče. Vozíky mají jednostupňovou, resp. dvoustupňovou převodovku s měničem přepínaným pod zatížením a jsou vhodným řešením do vnějších i vnitřních prostor. Nabízejí obsluze komfortní pracoviště, navržené pro snadnou a rychlou překládku materiálu.
S podstatně vyšší nosností – dosahující 50 tun – jsou pro těžký průmysl, nákladiště, betonárky a jiné náročnější provozy určeny vozíky nazývající se Big Trucks. Tato řada strojů byla vyvinuta pro nejtvrdší podmínky a zajišťuje vysoký přepravní výkon, spolehlivost a dlouhou životnost. Všechny konstrukční prvky, kabina obsluhy, řídicí náprava, brzdový systém a hydraulika těchto vozíků splňují ta nejnáročnější kritéria.

Možná úspora: pronájem či použité vozíky
Ne každý chce však investovat přímo do nákupu manipulační techniky. I pro takové má společnost Phoenix-Zeppelin řešení. Rozšířila portfolio svých služeb i v oblasti pronájmu, a vychází tak vstříc všem zájemcům o manipulační techniku, kterým tato možnost pomáhá překlenout období sezónních výkyvů či pokrývá jednorázové potřeby. Kromě zapůjčení manipulační techniky mohou zákazníci využít pomoci vyškolené obsluhy, objednat si dopravu stroje a samozřejmostí jsou také servisní služby po celou dobu pronájmu.
Pokud by zájemce o manipulační techniku měl přece jen zájem vozík zakoupit a nejde mu zrovna
o nejnovější model, ale vystačí s již používaným, přesto plně funkčním a spolehlivým strojem, může si vybrat z nabídky použité techniky. Na tu poskytuje Phoenix-Zeppelin záruku až do 24 měsíců ode dne prodeje, podle technického stavu, stáří a opotřebení konkrétního stroje. Díky vysoké spolehlivosti
a kvalitě manipulační techniky Hyster je pořízení použitého vozíku rozumnou alternativou.
Málokterý výrobce manipulační techniky se může pochlubit tak rozsáhlým sortimentem jako Hyster. Ať už zákazník potřebuje obyčejný ručně vedený nízkozdvižný vozík nebo sofistikovaný systémový vozík do velmi úzkých uliček či nejtěžší Big Truck pro manipulaci s naloženými padesátitunovými kontejnery, vždy se můžete spolehnout na značku Hyster. A zaručeně i na jejího výhradního distributora v České republice – společnost Phoenix-Zeppelin.

Phoenix-Zeppelin, spol. s r.o.
Lipová 72, 251 70 Modletice
tel.: 266 015 111, fax: 266 015 360
www.p-z.cz