Pro potřebu rychlého naložení a vyložení nákladu je důležitá především schopnost můstku vyrovnat případný výškový rozdíl mezi vozidlem a rampou. Nakládací můstky HLS Basic se sklopným klínem společnosti Hörmann výšku či mezeru hravě přemostí.

Základním úkolem můstků HLS Basic je překonávat výškové rozdíly a mezery mezi autem a rampou. Můstek se tak může sklopit a vyklopit až 250 mm pod, resp. 300 mm nad úroveň rampy. Nové můstky zvládnou zatížení až 6 tun, což je předurčuje k přepravě i opravdu těžkých nákladů. Celá nakládací plošina a sklopný klín jsou vyrobeny z oceli a opatřeny speciálními prvky zabraňujícími sklouznutí. Můstek tak zaručuje bezpečný pohyb. Automatické ventily pro nouzové zastavení, které jsou zabudovány ve zdvihových válcích, garantují stabilitu i v případě, že nákladní vozidlo náhle odjede a plošina bude stále zatížena.

Nakládací můstek HLS Basic je efektivnější variantou můstků HLS-2, je vyroben z vysoce kvalitních materiálů a disponuje dobře promyšlenou konstrukcí. Na rozdíl od svého předchůdce, u kterého byly zatěžovací síly přenášeny do samonosné ocelové konstrukce, jež byla součástí můstku, jsou u typu HLS Basic síly od hydraulických pístů přeneseny přímo do železobetonové konstrukce. Uživatelé také jistě uvítají, že nakládací můstky společnosti Hörmann jsou již z výroby vybaveny kabeláží a přípojným vedením dlouhým 6 metrů, a to včetně řídící jednotky.

Využití najdou můstky HLS Basic v logistických areálech, překládacích centrech, ve výrobních halách a skladech. Jako příklad lze uvést logistické centrum v Lovosicích, na jehož výstavbu bylo použito 25 kusů těchto nových můstků. Ty byly namontovány do předsazených komor a slouží zde k překládce zboží z vlakové dopravy na kamionovou.

Více informací lze získat na zelené lince 800 198 198 nebo na stránkách www.hormann.cz.