Lidé opět nalézají zalíbení v přírodních materiálech, obdivují jejich krásu, kvalitu, trvanlivost a praktičnost. Kámen se opět stává moderním architektonickým prvkem, a to nejen ve velikých majestátních projektech, ale zejména v rodinných domech a bytech, kde se majitelé rozhodli část svého soukromí zkrášlit nekonečnou rozmanitostí struktury, kresby a barvy kamene.
Moderní technologie nám stále více umožňují rozšiřovat sortiment nabízeného přírodního kamene, protože některé materiály je možno zpracovávat až zcela novými technologiemi řezání, broušení, leštění a tvarováni, které ještě před několika lety lidé neznali nebo byly finančně tak náročné, že se jejich masivní použití nemohlo prosadit.

Dnešní situace je zcela jiná, kámen ve své kráse velmi výrazně vstupuje do interiérů budov a dává jejich majitelům pocit, který se nedá jednoduše popsat. Je to pocit krásy, obdivu k přírodě a současně pocit účelnosti, který přichází jaksi neočekávaně, aniž by ho člověk prvoplánově požadoval. V této situaci hovořím zejména o kuchyňských pracovních deskách, koupelnových deskách, schodech, parapetech, konferenčních stolcích, krbech a dalších desítkách aplikací, pro které je přírodní kámen používán.
Firma RG Kámen s.r.o., která působí na českém trhu již několik let, je připravena splnit svým zákazníkům všechna přání. Nabízíme nejširší sortiment kamene včetně rozličných povrchových úprav, které kámen přizpůsobí požadavkům zákazníka a účelu jeho použití. V současné době nedodáváme pouze leštěné a broušené povrchy kamene. Vracíme se k dříve velmi často používaným pemrlovaným, špicovaným a drážkovaným povrchům nebo používáme velmi oblíbený opalovaný a kartáčovaný povrch, který přírodnímu kameni dává nádech historie.

Provedení kuchyňských desek z naší produkce se vyznačuje přesností zaměření a velmi kvalitním dílenským zpracováním, které provádíme na numericky řízeném obráběcím stroji. Ten umožňuje naprosto dokonale kuchyňskou desku zaměřit a osadit do prostoru. Je jen uměním architekta a investora rozhodnout se pro ideální druh kamene a způsob jeho opracování. Deska může být osazena krásným dřezem, zapuštěným do pracovní plochy, nebo může být odkapová, spádová plocha řešena přímo v pracovní ploše kamenné desky. Osazení a zapuštění elektrických zásuvek, vypínačů a dalších součástí moderní kuchyně je vždy otázkou technického řešení pracovní plochy a obkladů. Krásu a zajímavost pracovní desky rovněž zvýrazňuje způsob opracování a tvar viditelných hran.

Velkou výhodou je možnost sladit kámen na pracovní desce s kamenem použitým na jídelním stole a konferenčním stolku. Časté a efektní jsou také kombinace kamene pro dlažbu podlah či obklad stěn místnosti. V mnoha případech tvoří kámen zajímavý spojovací prvek celé domácnosti. Nemusí být použit v masivním měřítku, může tvořit jen drobný detail interiéru, který Vás při každém pohledu něčím zaujme a pohladí.

Stejně jako v jiných oblastech života Vás už nepřekvapí, že se ve Vašem interiéru objeví žula, mramor, pískovec, břidlice, onyx například z Brazílie, Jižní Afriky, USA , Indie nebo z Íránu, Egypta, Norska, Zimbabwe a kdoví odkud ještě. To všechno však již dávno není jen sen a nedosažitelná záležitost, to je běžná realita zpracování a dodávek přírodního kamene u nás.
Obdivujte tento svět s námi a přijďte se podívat jak krásný může být "obyčejný" kámen.

www.rgkamen.cz