Po Josephově odchodu na penzi se jeho syn Maurice pustil do výroby mini vyklápěcích korb, kterých prodal více než 50 000 kusů, a připravil tak půdu pro výstavbu současného závodu v Pontchâteau v roce 1963. Nový závod se specializoval na terénní vyklápěcí korby a vysokozdvižné vozíky.

Dnes je továrna proslulá výrobou teleskopických manipulátorů, která byla zahájena počátkem 80. let pod značkou Sambron (než ji převzala skupina Fayat Group). S novým vlastníkem se Sambron transformovala v FDI Sambron a začala s výrobou hydrostatických teleskopických manipulátorů. V roce 2000 FDI Sambron koupila americká korporace Ingersoll-Rand, která vlastnila také značku Bobcat. Následně se FDI Sambron transformovala na Bobcat France.
V roce 2007 značku Bobcat převzala jihokorejská skupina Doosan a tato značka nadále funguje jako součást společnosti Doosan Bobcat EMEA s centrálou ve středočeské Dobříši.

Třicet tisíc teleskopických manipulátorů vyrobených ve Francii
V roce 2023 dosáhla francouzská továrna úctyhodného milníku, když vyrobila 111 000. stroj.
Z tohoto množství připadá přibližně 30 000 strojů na teleskopické manipulátory, hrdě nesoucí logo značky Bobcat a typickou kombinaci bílé a oranžové barvy.

„V současnosti nabízíme 14 modelů teleskopických manipulátorů na pěti platformách, jejichž klíčovými trhy jsou zemědělství, stavebnictví a půjčovny strojů. Obhospodařování tak rozsáhlého portfolia je možné jen díky našim zkušeným odborníkům, který řídí všechny evropské týmy a podílí se na globálních vývojových aktivitách teleskopických manipulátorů. Většina naší produkce, tj. více než 80 %, je určena na export,“ říká Philippe Marescot, ředitel závodu Pontchâteau ve společnosti Doosan Bobcat EMEA.

Významný regionální zaměstnavatel
Spolu s výrobou výrazně roste i zaměstnanost, která se za posledních 10 let více než zdvojnásobila na současných 420 zaměstnanců. Starostka města Pontchâteau, Danielle Cornetová, přiznává firmě roli významného regionálního zaměstnavatele, kdy více než 50 % jejich pracovníků bydlí ve vzdálenosti do 20 km, a který nabízí rozmanité pracovní příležitosti od výroby až po vedoucí pozice, ale také v administrativě a výzkumu a vývoji.


Budoucnost závodu v Pontchâteau
„V uplynulém desetiletí se významně investovalo do lidských zdrojů, výzkumu a vývoje i renovací zařízení v celkové hodnotě přibližně 30 milionů EUR. Tyto strukturální investice posílily kapacitu naší továrny v Pontchâteau, aby mohla uspokojit požadavky trhu a udržet růstovou trajektorii v souladu s potřebami trhu,“ uzavírá s pozitivním výhledem Philippe Marescot.

Značka Bobcat
Od roku 1958 pomáhá Bobcat lidem i firmám dosáhnout svých cílů. Jako přední světový výrobce kompaktních strojů je značka Bobcat hrdá na své dědictví plné inovací a pověst založenou na poskytování chytrých řešení pro nejnáročnější výzvy zákazníků. S podporou celosvětové sítě nezávislých prodejců a distributorů Bobcat nabízí rozsáhlou řadu kompaktních strojů, včetně nakladačů, rypadel, teleskopických manipulátorů, kompaktních traktorů, sekaček, příslušenství, dílů a služeb a dalších strojů. Vlastníkem značky Bobcat je společnost Doosan Bobcat.

Další informace o společnosti Doosan Bobcat a jejích produktech naleznete na www.bobcat.com nebo na  www.bobcat.cz – webu distributora pro ČR, společnosti Bobcat CZ, a.s.