Scafom je celosvětově zavedenou podnikatelskou skupinou se sídlem v Nizozemí, která je propojena řadou dceřiných společností a zastoupeními v jednotlivých regionech světa. Od března 2005 patří do skupiny společností ­SCAFOM International BV i značka RUX.

Jak nám sdělil jednatel společnosti RUX ČR, pan Bc. Daniel Kimmer, v letošním roce, vzhledem k omezeným aktivitám firmy na MSV v Brně, se účast na Baumě stane pro RUX hlavní a nejdůležitější prezentační akcí sezóny. Společnost RUX působí na našem stavebním trhu od roku 1994. Za tuto dobu se její systémy lešení uplatnily při realizaci mnoha prestižních staveb bytových, administrativních i historických. Za všechny jmenujme namátkou například rekonstrukci budovy Ministerstva životního prostředí v Praze - Vršovicích, realizaci obchodního centra Flóra v Praze na Vinohradech, rekonstrukci hotelu Imperiál v Karlových Varech nebo rekonstrukci chrámu Svatého Mikuláše v Praze.

Nejznámějším produktem společnosti je rámové lešení RUX-Super, které je dodáváno ve dvou šířích - 65 a 100 cm. Přípustné zatížení lešení je až 600 kg/m2, délky polí mohou být až 4 m a výška lešení může daleko přesáhnout 100 m. Velmi frekventované jsou i další systémy lešení. Na náročné konstrukce je nasazováno lešení RUX - Variant. Systém je ojedinělý tím, že jednotlivé příčníky jsou připojovány do talířů, neboli misek, stojin v libovolných směrech. Na jednu stojinu tak může být díky těmto miskám připojeno až 8 příčníků.

Společnost RUX disponuje také systémem lešení, který umožňuje vytvoření účinného a komfortního provizorního zastřešení, RUX - Alu - Rassant. Ten dovoluje zakrytí plochy libovolné délky o šířce až 40 m. Naposledy bylo toto lešení využito při rekonstrukci obytného domu v Praze Dejvicích na podzim loňského roku. Pokud tedy budete mít cestu do Mnichova, neopomeňte navštívit expozici tohoto renomovaného výrobce lešení. Informace o všech systémech lešení RUX Vám rádi podají obchodní zástupci firmy v hale IIA, stánek 118/215.


RUX ČR, s.r.o.
K Třebonicům 100, 155 11 Praha 5, tel.: 251 626 121
fax: 251 625 997, e-mail: rux@rux.cz, http://www.rux.cz