V jejím průběhu představí společnost Xella formou čtyř příběhů různých typů staveb, jak uspořit při stavbě rodinného domu a jaké jsou předpoklady úspěchu developerských projektů rodinných domů. Třetí blok se zaměří na přípravu projektu a výstavbu bytových domů, ve čtvrté části programu budou mít účastníci příležitost seznámit se specifickými technickými řešeními pro polyfunkční a nebytové objekty.

Konference Xella Dialog je setkání, které každoročně organizuje společnost Xella pro odborníky z oblasti stavebnictví a projektování. Zástupci společnosti Xella společně se svými hosty na ní formou prezentací, reportáží a rozhovorů představují současný sortiment výrobků a služeb v podobě, která reaguje na současné trendy a potřeby profesionálů v oboru stavebnictví. Díky on-line platformě se do průběhu konference mohou v jejím průběhu zapojit i všichni registrovaní účastníci.

„Forma on-line konference se nemění, stejný zůstává i hlavní cíl: představit atraktivní a srozumitelnou cestou široký sortiment výrobků a služeb naší společnosti a usnadnit tak našim partnerům projektování a realizaci staveb,“ vysvětluje vedoucí marketingu Luděk Suchomel a dodává: „Co se mění, jsou témata a akcenty každého ročníku. Letos budou naši techničtí odborníci a manažeři společně s hosty prezentovat na čtyřech typech staveb cestu k rychlé, kvalitní a efektivní výstavbě rodinných a bytových domů nebo polyfunkčních a nebytových objektů. Program je jako každý rok pestrý a jsem přesvědčen, že opět zaujme každého, kdo s našimi stavebními systémy pracuje nebo o nich uvažuje.“

Materiály se rychle vyvíjejí a orientace při výběru nejlepšího řešení není jednoduchá. Jaké produkty zvolit a jak je správně aplikovat v projektu, vysvětlí v rámci prvního bloku letošního Xella Dialogu projektový manažer společnosti Xella Ing. Jakub Hergezel. Jak postavit kvalitně, a přitom úsporně řekne účastníkům konference architekt a hlavní projektant ateliéru Harfen Ing. Filip Harvánek.

Předpoklady úspěchu developerských projektů rodinných domů budou zajímat zejména investory, ale své si ve druhé části konference najdou i projektanti, architekti nebo zástupci realizačních firem. Jednoduchost, rychlost, efektivita a splnění předpisů jsou základem úspěšných developerských projektů rodinných domů. Prozradíme, kde a jak se to dá díky produktům a službám společnosti Xella dosáhnout.

Kdo by nechtěl vědět, jak lépe projektovat a stavět bytové domy. Velkoformátové produkty, digitální podpora BIM a další služby Kompetenčního centra Xella jsou klíčem k možnostem pestrého projektování velkých staveb. Vytvoření 3D modelu hrubé stavby, kontrola kolizí či optimalizace konstrukcí je jen začátkem. Vyčíslením úspor na materiálu, počtu pracovníků či zisku větší podlahové plochy to pokračuje. Výsledkem je optimalizovaný stavební proces, který vede ke zkrácení doby výstavby a tím i vyšší ziskovosti projektu. Všechna tato témata budou ve středu zájmu třetího bloku letošního Xella Dialogu.


Díky svým technickým parametrům jsou produkty Ytong, Silka a Multipor vhodné pro vysoké nároky požadované v průmyslových a výrobních objektech, obchodních centrech, administrativních budovách či zdravotnických zařízeních. Hledáte-li odpovědi na otázky ohledně specifických technických řešení, ukážeme Vám ve čtvrté části konference příklady, které jsme partnerům navrhli.

Registrace probíhá na webové stránce www.xella-dialog.cz.