Jako koncoví zákazníci jsme si už dávno zvykli nakupovat online. Stejně tak často využíváme srovnávače cen.
Firemní nákupy v tomto ohledu často zaostávají, přestože na trhu existuje alternativa právě pro firmy. Ty mohou oslovit tisíce dodavatelů z osmi zemí najednou na online tržišti pro firmy a pořídit tak materiál za cenu, kterou jim lokální trh nedokáže nabídnout. O ceně mohou i vyjednávat.

Online trh pro firmy merXu
Tímto novým, 100% online, evropským tržištěm, kde se mohou prezentovat firmy z různých oborů a navazovat dlouhodobá partnerství je merXu. MerXu sdružuje desítky tisíc firem na jednom místě a nabízí se všemi komunikaci v místních jazycích. Snadno tak spolu mohou komunikovat obchodní partneři z různých zemí.

Registrace a používání zdarma
Ať jste malý živnostník nebo velká stavební firma, stačí se do tohoto tržiště jen zdarma zaregistrovat. Stavebniny se dají vyhledat jak v 10 hlavních kategoriích, tak také podle jejich názvu. Pokud i přesto nenajdete výrobek nebo službu, kterou byste potřebovali, stačí zadat poptávku a obratem se Vám přihlásí vhodný dodavatel. Jako na správném tržišti, můžete o cenách a detailech dodávky samozřejmě vyjednávat.

Konkurenční výhoda
Nedávná situace ukázala, že i v dnešní době je možné se setkat s nedostatkem materiálu v celé republice. Co není možné nakoupit lokálně, snadno pořídíte třeba v Estonsku a za mnohem lepší cenu, než jste nakupovali dosud. Cena dopravy z jiných zemí není také na překážku, protože merXu hradí náklady na dopravu u tuzemských i přeshraničních transakcí. Kdo si umí náklady spočítat, ví že používat merXu se vyplatí. Malá změna tak může posunout Vaše podnikání hodně vpřed a získat obrovskou konkurenční výhodu.

Za platformou merXu stojí zakladatel webu Aukro.cz, Václav Liška. To je dost solidní důvod, proč věřit tomu, že se z merXu stane nový standard obchodování.
Materiál a vybavení je totiž levnější, než si myslíte. Pokud víte, že firemní nákupy se dělají na merXu.