Suchá teorie nikdy nemůže vyvážit přímou zkušenost. Tato myšlenka provází akce s názvem Cat Roadshow od jejich počátku. I sebelépe zpracované materiály a výklad prodejce či školitele nemůže nikdy nahradit možnost vyzkoušet si stroj a jeho funkce naživo v reálném provozu. Proto Zeppelin CZ pořádá pro zákazníky akce zvané Cat Roadshow.

Letošní Cat Roadshow 2022 měla dvě zastávky, první v Ledčicích v Čechách, druhou v Hrušovanech u Brna na Moravě. Obě lokace byly situovány v pískovnách, aby byl zajištěný dostatečný prostor pro vyzkoušení strojů v akci. A že bylo co zkoušet!

Rýpadlo Cat 315 vybavené 3D nivelací předvádělo výhody nových integrovaných technologií, kolové rýpadlo Cat M318 k tomu nabídlo k ozkoušení i tiltrotátor. Ostatně 3D technologie byly k vidění i na dalších strojích včetně smykového nakladače či dozeru. Zajímavostí moravské zastávky Cat Roadshow 2022 v Hrušovanech u Brna byla statická ukázka dvoumotorového skrejpru Cat 627K.

Kromě nových strojů Cat se na akci představily i další oblasti působnosti Zeppelin CZ. Svůj stánek a zajímavé exponáty z nabídky tu měla Půjčovna strojů Zeppelin CZ. Úctyhodné rozměry zde prezentoval samohybný haldovací pásový dopravník McCloskey TS4065, kterému sekundoval kolový dampr Bergmann C815s. Napájení všech objektů Cat Roadshow 2022 zajišťovala mobilní elektrocentrála GEP 65 také z nabídky Půjčovny strojů.

U vstupu vítala v Ledčicích návštěvníky mobilní dílna na podvozku VW Crafter, v Hrušovanech potom bylo připraveno servisní vozidlo Iveco. Ta byla součástí expozice servisních služeb Zeppelin CZ. Zde se každý mohl seznámit s novinkami z oblasti online prodeje náhradních dílů a vzdáleného sledování strojů. V této oblasti jde vývoj rychle dopředu a správa flotily strojů Cat dnes díky těmto nástrojům může být výrazně efektivnější.

Další stánek patřil společnosti Sitech. Dlouholetá spolupráce slaví úspěch a kombinace integrovaných nivelačních systémů Cat spolu s produkty Sitech dokáží uspokojit i ty nejnáročnější zájemce o 3D technologie. K vidění bylo vše od mapování terénu pomocí dronu až po práci s dozerem či rýpadlem osazeným nivelací.

Své produkty v rámci Cat Roadshow 2022 představila i divize Energetické systémy Zeppelin CZ, dodavatel zástavbových motorů, motorgenerátorů, ale i celých kogeneračních jednotek a složitějších energetických řešení. I v této oblasti jde vývoj spolu s požadavky zákazníků rychle dopředu a potřeba hledat nové čisté zdroje energie se propisuje i do nabídky hybridních systémů Zeppelin CZ.


Součástí pátečního programu Cat Roadshow 2022 byla i dovednostní soutěž strojníků z Klubu posádek Cat. Soutěžící to ani letos neměli snadné, tři disciplíny prověřili jejich schopnost ovládat různé stroje a to rychle, přesně a efektivně. Celkový vítěz klání v Ledčicích a Hrušovanech, Radim Fucyman, bude reprezentovat klub v evropském kole ve španělské Malaze.

Cat Roadshow 2022 představila širokou škálu činností, produktů a služeb, kterou dnes může Zeppelin CZ svým klientům nabídnout. Vstupujeme do online světa, zabýváme se obnovitelnými zdroji a to vše proto, aby naše služby byly komplexní a pomohly zákazníkům k maximální efektivitě v jejich podnikání.