Zelená střecha již není novinkou na trhu, ovšem EUREKO GREEN je naprostou novinkou ve světě zelených střech.

V čem je EUREKO GREEN jiná od dosavadních řešení zelených střech?
Jedná se o plnohodnotnou skládanou střešní krytinu, která je zároveň nosičem extenzivní zelené střechy.

Pokládku je možné realizovat běžnou pokrývačskou firmou.

Systém EUREKO GREEN nalezne své uplatnění na šikmých střechách se sklonem 5-45° a řeší dosavadní problémy s uplatňováním zelených střech na sklonech převyšujících 15°. Stávající řešení v těchto sklonech vyžadovalo výstavbu atikových zdí a jiných zádržných systémů. V tomto případě není nic podobného třeba, jelikož každý kus krytiny je zavěšen na lati a nevzniká tak tlak svahu na spodní část střešní konstrukce. Výstavba vodotěsného podstřeší v tomto případě také není nutná.

Jaké jsou výhody zelené střešní krytiny?
Tlumí hluk, má dobré termoregulační vlastnosti, zadržuje vodu v krajině, zlepšuje klima ve městech, podporuje biodiverzitu, snižuje znečišťování ovzduší a samozřejmě skvěle vypadá.

Na jaké střechy je krytina vhodná?
Je vhodná na rodinné domy, komerční budovy, ale také na menší objekty jako jsou garáže, přístřešky či pergoly, kde zelená střecha navodí velmi příjemnou atmosféru relaxační zóny. EUREKO GREEN je vhodné použít na jednoduchou skladbu střechy, tedy střechy sedlové a pultové.


Jak se pokládá tato krytina?

Pokládá se na latě jako běžná skládaná krytina s již zapěstovanou rozchodníkovou směsí. Pokládka je rychlá a velice jednoduchá na zámkový, vodotěsný systém. Výkon pokládky ve třech pracovnících dosahuje cca 20 m2 za hodinu. Samozřejmě v závislosti na místních podmínkách samotné stavby. Pokládka je natolik jednoduchá, že v případě menších objektů, jako jsou pergoly, zahradní domky či jiné přístřešky, si EUREKO GREEN dokážeme položit svépomocí. Pod krytinu se instalují pouze pojistné hydroizolační folie, stejně jako pod jiné skládané střešní krytiny.

Jaké rostliny mohu mít na své zelené střeše?
Zelenou střechu v našem pásmu převážně dekorují rozchodníky (sedum). Vybrané druhy rozchodníků jsou hluboce kořenící, a jsou tak vhodné i do vyšších sklonů střech. Rozchodníky mají každé roční období jiné zbarvení, a díky tomu se barva střechy neustále mění.

Jaká je cena této krytiny?
Cena produktu EUREKO GREEN je srovnatelná s cenou stávajících řešení plochých zelených střech. V porovnání s dosavadními systémy na střechách se sklonem se jedná o velice příznivou cenu.

www.eureko.org