Portfolio zahrnuje inovativní rádiově řízené pohonné systémy pro síťově propojenou chytrou domácnost a také elektrické a mechanické pohony pro venkovní žaluzie, rolety, screny, markýzy, pergoly a slunečníky.

Společnost Gerhard Geiger GmbH & Co. KG, je s více než 50 miliony pohonných systémů dodaných do přibližně 70 zemí a podílem na exportu přibližně 50 % skutečným globálním hráčem na trhu stínicí techniky.

Série GJ56... E14 kombinuje spolehlivou a tichou technologii motoru a brzdy s přesným a inteligentním elektronickým řízením.

Společnost GEIGER, specialista na pohony pro stínicí techniku, dále vyvinula svou milionkrát osvědčenou řadu GJ56, motory, které se vyrábějí ve švábském městě Bietigheim-Bissingen.  K dispozici jsou s krouticím momentem 3, 6, 10 nebo 20 Nm v závislosti na požadavcích. Elektronické řízení trvale zajišťuje přesné přiblížení ke koncovým polohám pomocí referenční paměťové funkce a chrání závěs a zvedací pásy před poškozením, například v důsledku zamrznutí nebo překážek. U verze Comfort lze také nastavit požadovaný stupeň sklonu zastínění.

Motory řady GJ56... jsou k dispozici u společnosti GEIGER již více než 20 let a jsou nejprodávanější. Referenční pohon pro žaluzie přesvědčí hladkým chodem, nízkou spotřebou energie a dlouhou provozní dobou. Motor s úzkým průměrem 56 mm a délkou 362 mm lze rychle a snadno integrovat do jakékoli komerčně dostupné horní lišty pomocí montážních sad bez nářadí. Koncové polohy se nastavují pomocí standardního nastavovacího kabelu nebo koncového spínače.

Geiger představuje nové pohony pro venkovní žaluzie


„Pro elektronické řízení nové generace GJ56... E14 jsme vyvinuli hardware a software v naší firmě. To posiluje naši konkurenceschopnost a flexibilitu, a to i v oblasti dodavatelských řetězců,“ říká jednatel Roland Kraus. „Motor má detekci přetížení, která spolehlivě zabrání poškození závěsu lamel. Na přání uživatele se provádí automatická referenční kontrolní jízda po 5, 20 a dále po každých 50 cyklech, aby bylo možné kontrolovat horní koncovou polohu s přesností na milimetr i po letech.“

Integrovaný koncový spínač motoru od firmy Geiger se dá volitelně použít jako referenční bod pro kompenzaci (vyrovnání) délky pásky u závěsu. V opačném případě funguje jako „nouzové tlačítko“ a zastavuje závěs lamel, aby se omezil chybný provoz citlivých venkovních žaluzií na minimum. U varianty Comfort modelu GJ56... E14 lze rovněž naprogramovat mezipolohu žaluzie a polohu lamely tak, aby bylo možné individuálně nastavit sklon stínění.