V letošním roce si Stavebniny DEK objednaly 56 minirypadel Bobcat v hmotnostní kategorii od 1 do 5 tun (modely E10z, E19, E35z a E55z) a 15 smykem řízených nakladačů S530. „Segment půjčoven je klíčový pro celý trh stavebních strojů v České republice. Bobcat CZ díky dlouholeté spolupráci se Stavebniny DEK potvrdil svoji pozici lídra na trhu kompaktních strojů. Důvěry zákazníka, který se k nám vrací opakovaně, si velmi vážíme a je pro nás závazkem pro poskytování perfektních služeb,“ říká Vladimír Hes, obchodní ředitel Bobcat CZ.

Stavebniny DEK mají se značkou Bobcat i se servisem Bobcat CZ již mnohaleté zkušenosti – v roce 2017 pořídily nejprve 10 kusů minirypadel, o dva roky později dalších 51 kusů minirypadel a třicítku smykem řízených nakladačů. Loni pak koupily 76 minirypadel. V barvách Stavebnin DEK, nyní slouží flotila 238 strojů Bobcat.

Bobcat dominuje trhu půjčoven v ČR – má nadpoloviční podíl


Ikonické stroje i naprosté novinky

Předání strojů proběhlo postupně v průběhu března a dubna letošního roku. Kromě bestsellerů jakým jsou minirypadla E10z tentokrát Stavebniny DEK zakoupily i naprostou novinku, a sice 13 kusů pětitunových minirypadel E55z, které se začaly vyrábět začátkem letošního roku v Dobříši. Jedná se o nejmodernější stroj řady R2, splňující emisní normu Stage V a nabízející množství nejmodernějších funkcí a volitelné výbavy. Například unikátní systém pokročilého ovládání přídavných okruhů (A-SAC) a inovativní technologii automatického napínání pásů (ATTS) nebo 7palcový LCD displej.

E55z má díky unikátnímu nulovému přesahu kabiny (ZHS) ještě vyšší úroveň ochrany oproti standardní konstrukci s nulovým přesahem. To umožňuje operátorovi pohybovat se a pracovat v blízkosti zdí a překážek s naprostou jistotou, že nemůže dojít k poškození z důvodu přesahující části. Díky vlastnosti ZHS zůstává otáčení kabiny E55z plně v půdorysu pásů, a to včetně válce pro otáčení výložníku, předních rohů, klik, světel, a dokonce i dveří v otevřené i zavřené poloze. E55z je model se špičkovým výkonem – je to největší a nejvýkonnější stroj Bobcat s konstrukcí ZHS. Zákazníkům poskytuje skvělou kombinaci ovladatelnosti, výkonu a pohodlí.