Díky pohonům je stínicí technika mobilní. Usnadňují individuální a optimální využití přirozeného denního světla, regulují sluneční vstup tepla, chrání soukromí a zvyšují komfort bydlení. Pohony trpělivě čekají na pokyn, až se po stisknutí tlačítka téměř nehlučně dají do pohybu a uvedou stínění do přesně požadované polohy nastavení.

Nová řada pohonů TECline, od společnosti GEIGER, je perfektně přizpůsobena pro roli tichého vytrvalostního běžce, nyní aktuálně se dvěma modely. ­Model PRO.TECline s průměrem 45 mm a s točivým momentem od 10 Nm až do 50 Nm je vhodný pro rolety, markýzy a screenové rolety. U pohonu SLIM.TECline s průměrem 35 mm se setkáváme s točivým momentem 6 Nm nebo 10 Nm. Ve výhledu jsou naplánovány další varianty řízení.

Zaměření se na efektivitu

Pohony TECline spotřebová­vají málo energie a téměř se nezahřívají, což umožňuje mimořádně dlouhou dobu provozu bezúdržbového motoru. Zároveň jsou pohony v atraktivním cenovém segmentu, což umožňuje optimalizovaný design produktu, efektivní výrobní procesy a použití vysoce kvalitních identických dílů.

To platí i pro montáž: Pohony TECline jsou kompatibilní s osvědčenými systémovými komponenty společnosti ­GEIGER, jako jsou ložiska, adaptéry a sady ovladačů, které umožňují bezpečnou a rychlou instalaci. Místo použití kabelu lze vřetena pro nastavení horní a dolní koncové polohy snadno upravit otočením dvou nezávislých stavěcích šroubů.

Pro pohodlné ovládání nabízí společnost GEIGER spolehlivé ruční ovladače s vysoce kvalitním designem a širokým dosahem pro ovládání pomocí rádia. Jsou vybaveny 1–15 kanály pro ovládání jednoho nebo více stínění na jeden kanál. Ruční ovladače mají velká tlačítka a v závislosti na modelu displej pro zobrazení stavu a funkce časovače pro snadné programování.