Stejně jako stávající větší model má DX230WMH-5 dva válce výložníku pro zajištění lepšího vyvážení a větší stability a menšího pohybu při používání přídavných zařízení, jako jsou drapáky. Maximální výška čepu u modelu DX230WMH-5 je 11,7 metru, maximální provozní dosah je 10,1 metru a maximální pracovní hloubka je 4,2 metru.

Zvedací kabina poskytuje vynikající výhled
Další speciální funkcí, která je u modelu DX230WMH-5 standardem, je zvedací kabina, která poskytuje obsluze vynikající výhled a vysokou flexibilitu. Ke kabině je snadný přístup z úrovně terénu a její výšku lze nastavit na maximální výšku zvednutí 2,5 metru, aby obsluha měla ten nejlepší výhled na prováděnou práci, zejména v kombinaci s displejem zadní kamery v kabině. Obsluha může nastavit výšku kabiny ze svého místa pomocí páky nouzového spouštění instalované v zadní části sedadla.

Nový kolový manipulátor Doosan DX230WMH-5

Užitečné informace o historii údržby a o monitorování stroje poskytuje v kabině standardní 7palcový barevný LCD displej. Zobrazuje také signál videa ze zadních a bočních kamer, které jsou jedinečně umístěny tak, aby zajišťovaly ještě lepší viditelnost. Režim rozdělené obrazovky zobrazuje současně obraz z kamery a důležité informace o stroji. Signál z boční kamery lze prohlížet samostatně nebo v režimu dělené obrazovky.

Model DX230WMH-5 je navržen tak, aby mohl plnit ty nejnáročnější úkoly, a je vybaven předními a zadními stabilizátory a dále výložníkem a ramenem, které jsou speciálně určeny pro činnosti manipulace s materiálem. DX230WMH-5 se snadno ovládá pomocí ergonomických joysticků a volantu. Stroj je vybaven dvousměrným pomocným a otočným hydraulickým obvodem pro zvýšení účinnosti. Obsluha může použít tlačítka na joysticích nebo volitelný nožní pedál pro ovládání přídavných zařízení.

Volitelné vybavení
Společnost Doosan také poskytuje celou řadu volitelného příslušenství, jako je pružné a rovné rameno, plné pneumatiky a FOGS, jakož i různá přídavná zařízení, která odpovídají aplikacím zákazníků a zvyšují produktivitu, pro širokou škálu aplikací třídění a manipulace s materiálem, jako jsou ty v odvětví zpracování kovového šrotu a jiného tuhého odpadu, recyklačním průmyslu nebo při těžbě dřeva.

Nový kolový manipulátor Doosan DX230WMH-5


Pro manipulátor s materiálem Doosan DX230WMH-5 je k dispozici celá řada volitelného příslušenství montovaného ve výrobě, včetně následujících:

• Přídavná pracovní světla
• Ochrana kabiny
• Rámové ochranné kryty
• Čerpadlo s palivovým filtrem
• Otočný maják
• Plné pneumatiky
• Vzduchový kompresor

Volitelný generátor je k dispozici jako řešení na klíč bez nutnosti dodatečných úprav. Pro zvýšení odolnosti jsou strany stroje a komponenty za dveřmi chráněny volitelným V-krytem.

Nový kolový manipulátor DX230WMH-5 je poháněn šestiválcovým, přeplňovaným a vodou chlazeným dieselovým motorem Doosan DL06PA, který poskytuje výkon (SAE J1995) 129,4 kW (173,5 k). Motor DL06PA nabízí pohodlí a nižší náklady tím, že splňuje emisní předpisy Stage IV bez nutnosti použití filtru pevných částic, a to díky použití technologií následného zpracování, recirkulace ochlazených výfukových plynů a selektivní katalytické redukce.

Režimy výkonu odpovídající aplikaci
Smart Power Control (SPC), speciální systém vyvinutý společností Doosan, zvyšuje efektivitu stroje a zároveň zachovává produktivitu díky variabilní regulaci otáček a regulaci točivého momentu čerpadla, přičemž automaticky upravuje otáčky podle zpracovávaného nákladu.

V případě pružného ramena lze použít SPC u všech čtyř pracovních režimů, které jsou u manipulátoru s materiálem Doosan DX230WMH-5 k dispozici. Tyto výkonové režimy pomáhají obsluze řídit rovnováhu spotřeby paliva a výkonu stroje podle pracovních podmínek. Čtyři volitelné režimy výkonu zahrnují:
• Režim Power+ (P+): umožňuje nejvyšší rychlosti pracovní skupiny a vyšší výkon při vysoce náročných aplikacích přesunu materiálu
• Režim Power (P): poskytuje výjimečný výkon a vynikající parametry pro náročné zvedání těžkých nákladů, rychlé nakládání vozidel a rychlou pojezdovou rychlost
• Standardní režim výkonu (S): zlepšuje spotřebu paliva stroje a zároveň poskytuje vysoký výkon při každodenním zvedání a přemisťování materiálů
• Úsporný režim (E): pomáhá snížit spotřebu paliva u méně náročných aplikací a zpomaluje pohyb stroje za podmínek, které vyžadují přesnější pohyby

Kromě čtyř režimů výkonu obsahuje model DX230WMH-5 pracovní režim zvedání, který zajišťuje vyšší točivý moment čerpadla, nízké otáčky motoru a automatické zvýšení výkonu.

Telematika DoosanCONNECT
Telematika DoosanCONNECT je u manipulátoru s materiálem Doosan DX230WMH-5 standardním vybavením a je dodávána s tříletým předplatným. Telematika DoosanCONNECT poskytuje majitelům, prodejcům a společnosti Doosan informace o poloze a plný rozsah informací o provozu stroje. Informace jsou poskytovány prostřednictvím jednoduchého uživatelského rozhraní, dostupného online pomocí počítače s přístupem na internet nebo chytrého telefonu. Cílem telematiky je pomoci vlastníkům monitorovat jejich vybavení Doosan a řídit údržbu za účelem snížení provozních nákladů.

Pro více informací o stavebních strojích Doosan navštivte www.doosanequipment.eu nebo kontaktujte distributora pro ČR, společnost GARNEA a.s. na www.garnea-stavebni.cz.