Mezi obory, které patří v současné době mezi nejpostiženější, je výstavnictví. Ještě nedávno veřejností velmi vyhledávané a populární akce jsou výrazně omezovány hygienickými nařízeními a obavami obyvatel z možnosti přenosu nákazy.

I přes všechna tato rizika naše redakce nezrušila svoji účast na pražské výstavě FOR ARCH 2020 a svým stánkem Cihlostaveb tak podpořila její konání.

Samozřejmě i nás pronásledovaly obavy, zdali bude výstava důstojně obsazena, ale co hlavně, budou-li na ni vůbec nějací návštěvníci. K našemu milému překvapení se lidé v rouškách kolem našeho stánku neustále rojili a sháněli všemožné informace tu o cihlových obkladových páscích nebo o plynových kotlech Brötje či podlahovém topení COSMO, které zde byly k vidění.

Potěšil nás zájem zejména mladých lidí, kteří při současných cenách bytů berou osud do vlastních rukou a chystají se stavět.

Teprve při službě na výstavním stánku a komunikaci s návštěvníky si člověk uvědomí, že řada z nich pracuje v naprosto odlišných odvětvích než je stavebnictví a radu profesionálů v oboru budou při naplňování svých snů a plánů jednoduše vždy potřebovat. Asi tak, jako když stavební inženýr přijde k doktorovi.

A navíc mít možnost si na vybraný produkt sáhnout, posoudit na jednom místě i výrobky konkurence a upevnit se tak ve svém vlastním názoru je něčím, co činí výstavnictví stále nenahraditelným. 

 

Ivo Románek