Ještě v 70. letech minulého století se jednalo o malou továrničku, která vyráběla vrátky a výtahy s nosností do 250 kg na 220 V. Byla to v tehdejší době nevídaná novinka, protože umožňovala zejména pokrývačům a tesařům při rekonstrukcích používat mechanizaci pouze na 220 V, a tím se vyhnout často složitým problémům s přívodem napětí 380 V. Díky sofistikované orientaci na tehdejším evropském trhu se zdařilo firmu velmi rychle rozšířit zej­ména pod vedením p. J. Seilera tak, že v dnešní době firma GEDA vyrábí kompletní škálu stavebních výtahů rozdělených v souladu s legislativou EU do následujících tří kategorií.
1. Dočasná stavební zdvihací zařízení s nosností od 60 kg do 3 500 kg
2. Stálá zdvihací zařízení jako permanentní součást technologických celků stavebních objektů a budov
3. Speciální zdvihací zařízení

Znamená to prakticky, že u nás kterýkoliv zájemce najde řešení pro jakýkoliv projekt dopravy materiálu a pracovníků v potřebném rozsahu a na potřebném místě. Proto, aby kromě řešení problému byl každý zákazník též spokojen s vlastním průběhem prací a tím i funkcí všech našich výtahů, se dále hlavně soustředíme na vysoce kvalitní servis a též půjčovnu všech námi prodávaných zdvihacích zařízení. Cílem je samozřejmě uspokojit našeho zákazníka ve všech směrech tak, aby se doprava materiálu a pracovníků na všech stavbách nebo technologických jednotkách stala naprostou samozřejmostí. Je již dávno zřejmé, že používat kvalitní pracovníky na dopravu materiálů na stavbách je dnes nejen nemoderní, ale též především i velmi drahé a neefektivní.

Ukázalo se však, že na druhé straně mnoho zákazníků dává stále přednost osvědčeným a relativně levným šikmým a svislým lanovým výtahům typu ­GEDA 250 Comfort na 220 V před skvělými stožárovými GEDA 500Z/ZP na 380 V, které sice uvezou 850 kg materiálu do 100 m a mohou též vozit všechny pracovníky na stavbách, ale samozřejmě jejich cena je podstatně vyšší.

Zrovna tak všechny naše plošiny, ať již lanové nebo na ozubených stožárech, dnes nejen plní základní úlohu dopravy materiálu a stavebních pracovníků, ale jsou již schopné svým rozsahem a konstrukcí zcela nahradit lešení na všech stavbách. Je zřejmé, že takovýto rozsah zdvihacích zařízení uváděných na náš trh pak musí mít opravdu dokonalý servis a zrovna tak dokonalou a funkční půjčovnu. Pevně věříme, že toto vše naši zákazníci najdou u našeho pracovního kolektivu firmy ASTA, na naší stále adrese: ASTA spol. s r. o.

Ing. Tomáš T e i s s i n g
jednatel společnosti


ASTA spol. s r.o.
Milady Horákové 28, 170 00 Praha 7
tel.: 233 374 542, mobil: 602 296 775-6, fax: 233 375 386
e-mail: asta-geda@volny.cz, internet: www.asta-geda.cz