Přitom si ale stále zachovává všechny hlavní benefity produktů společnosti PREFA Aluminiumprodukte, jako je vysoká odolnost vůči povětrnostním vlivům, dlouhá životnost a záruka 40 let.

PREFA střešní šindel DS.19 patří k benjamínkům portfolia střešních krytin značky PREFA Aluminiumprodukte. Jeho rozměry 480 x 262 milimetrů v položené ploše ho přímo předurčují k variabilnímu použití jak u malých objektů, tak také u velkých staveb. Díky svému střídmému a elegantnímu vzhledu je Střešní šindel DS.19 ideální pro použití na klasické střechy, punc originality ale propůjčí i moderním projektům, kterým přinese dávku potřebného kontrastu.

 

Velkou výhodou je, že PREFA střešní šindel DS.19 je vhodný k použití na střechy se sklonem již od 17 stupňů, což přináší širší možnosti pokládky v rámci segmentu skládaných střešních krytin. Inovovaný šindel také vyniká mimořádnou lehkostí, jen 2,75 kg/m2, takže zbytečně nezvyšuje celkovou váhu střechy a tlak na konstrukci domu. Stejně, jako ostatní produkty PREFA, vyniká dlouhou životností a extrémní odolností vůči povětrnostním vlivům, především díky systému „drážka v drážce“ a skrytému systému kotvení k podkladu. Falcovaný střešní šindel DS.19 je vyroben z barevného legovaného hliníku o tloušťce 0,7 mm a k dostání je v celkem devíti základních barevných odstínech v povrchové úpravě P.10, včetně například mechově zelené, tmavě červené, břidlicové či v populární antracitové barvě. Na PREFA střešní šindel DS.19 se rovněž vztahuje čtyřicetiletá záruka na stálobarevnost a jakost materiálu.