Akce nese název Czech Golf Building Cup a scházejí se zde stavbaři všech profesí, aby změřili své síly v golfovém klání na zdejším krásném hřišti s příznačným názvem Austerlitz.

Letos na sklonku dubna se uskutečnil již dvanáctý ročník tohoto turnaje. Od brzkých ranních hodin se v klubovně scházeli účastnící akce, aby se připravili na zahájení hry a pozdravili se s dalšími přítomnými hosty.

Kolem půl desáté dopoledne proběhlo krátké oficiální zahájení turnaje. Úvodního slova se ujal za pořadatele turnaje šéfredaktor Stavebních a investorských novin Ivo Románek, který přivítal přítomné hosty a představil hlavní partnery turnaje. Těmi byly již tradičně společnosti Omlux, zastoupená panem Petrem Konečným, Gienger – Elements zastoupená panem Vítězslavem Hanákem a Spedos, kterou zastupoval pan František Ventura.

Společnost Omlux se zabývá revitalizací panelových domů a stavební činností, firma Gienger se svou značkou Elements se specializuje na komplexní dodávky instalačních systémů pro vodu, vytápění a koupelny a konečně společnost Spedos je osvědčeným výrobcem a dodavatelem průmyslových vrat, garážových vrat a automatických dveřních systémů.

Turnaj odstartoval krátce po desáté hodině dopolední a přibližně kolem třetí hodiny odpoledne v klubovně odevzdali své skórkarty první hráči.

Soutěžilo se ve třech výkonnostních kategoriích HCP a to 22,1-54, 15-22,1 a 0-15. Dále byly vloženy ještě tři soutěže, a to longest drive ženy, longest drive muži a společná soutěž nearest to pin.

Kolem 16 hodiny již byly známy kompletní výsledky turnaje. A kdo si odnesl vavříny vítězů tentokrát? V kategorii 22,1-54 se na třetím místě umístila paní Svatoslava Gašmanová, druhé místo obsadil pan David Lysek a vítězem v této kategorii se stal pan Jan Wimmer. Ve střední výkonnostní kategorii s HCP 15-22,1 se na třetím místě umístil pan Petr Neuwirth, druhé místo vybojoval pan Jakub Šimáček a první příčku obsadil pan Marek Vala.

V kategorii s nejnižšími HCP 0-15 obsadil třetí místo pan Vladimír Kudela, druhý byl pan Martin Pater a absolutním vítězem turnaje Czech Golf Building Cup 2019 se stal pan Martin Kubečka.

Turnaj se jako vždy odvíjel v duchu fair play a přátelském ovzduší. Beze zbytku tak bylo opět naplněno ústřední heslo turnaje: „Spolupracovat a žít“.

 

Ivo Románek