Klíčovou roli v tomto ohledu sehrává fasáda. Ta má na budoucí vzhled domu rozhodující vliv. Důležitý je však nejen samotný výzor fasády, ale také její odolnost, trvale krásný vzhled a originalita v detailech.

Veškeré tyto výhody nabízí fasády realizované z lícových cihel a obkladových lícových pásků. A nejen to. Jsou vyráběny z té nejlepší cihlářské hlíny a to garantuje jejich přírodní původ a naprostou zdravotní nezávadnost.

Fasádu z lícových cihel nebo pásků lze realizovat hned několika způsoby. Prvním z nich je realizace zateplené fasády z lícových cihel s tepelnou izolací a provětrávanou mezerou kotvenou do nosného zdiva, další způsob je realizace lícových cihlových pásků přímo vyrovnaný povrch obvodového zdiva domu a použít lze také kontaktní zateplovací systém, který je ukončen lícovými pásky.

Parádní řešení fasády z lícových pásků zvolili majitelé rodinného domu na Českolipsku. Ti nejen že svůj dům obložili nevšední kombinací lícových pásků  R 688 sintra sabioso - 94% a R 664 sintra cerasi ocasa - 6% , ale i pro realizaci pochůzích komunikací použili cihelnou dlažbu P 409 gala ferrum

Velmi praktickým a zároveň hezkým řešením je detail parapetů oken, pro jejichž úpravu byly také použity keramické materiály. A co dodat? Barevné muškáty do oken a budete vědět, že pohled na Váš dům se Vám nikdy neomrzí.

Ivo Románek