Stavokonzult ve dnech 20.-21. října pořádá IV. ročník celostátního odborného semináře OTVOROVÉ VÝPLNĚ STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ, který je letos zaměřen především na připravovanou novou normu ČSN 74 6077-1 a 74 6077-2, která bude vydána v tištěné formě pravděpodobně na přelomu listopadu a prosince 2009.

Technické a legislativní požadavky na okna, dveře, vrata, ostatní otvorové výplně a jejich komponenty jsou totiž nejen ze strany legislativy, ale i investorů vyšší, čemuž se ne všichni dodavatelé dokáží přizpůsobit. Odstraňování vad a poruch vzniklých neplněním stanovených požadavků přináší investorům nemalé problémy i vícenáklady.
Odborné garance nad programem semináře se ujala Ing. Iveta Jiroutová, ředitelka pobočky Praha Technický a zkušební ústav stavební, s.p., která do přípravného výboru přizvala přední odborníky z České republiky:
Doc. Ing. Václava Hájka CSc. (ČVUT v Praze, Fakulta stavební, soudní znalec)
Ing. Pavla Rubáše, Ph.D (TZÚS Praha, s.p., pobočka Teplice)
Ing. Radku Sedmidubskou (TZÚS Praha, s.p. pobočka Praha)
Ing. Jiřího Stránského (IKATES s.r.o. zkušebna skla a stavebních výrobků)
O informace z oblastí otvorových výplní je mezi odbornou veřejností velký zájem, což dokládá loňská účast převyšující 660 řádně registrovaných delegátů. Vzhledem k dosavadnímu průběhu registrace předpokládá organizátor stejnou nebo vyšší účast, zvyšuje se také podíl účastníků ze Slovenska, Německa, Polska, Švýcarska, Maďarska a Ukrajiny.

Program a další informace jsou k dispozici na internetových stránkách www.stavokonzult.cz
Jaroslava Štolová
organizační garant


René Růžička Stavokonzult
Za Viaduktem 429, 400 01 Ústí nad Labem
e-mail: jaroslava.stolova@stavokonzult.cz, GSM: +420 777 769 719, tel.: 475 205 352, fax: 475 602 094