Současná okna, ať již vyberete plastová, dřevěná nebo hliníková, disponují spoustou kladných vlastností, jako jsou například kvalita použitého materiálu, moderní vzhled, dobrá tepelná i zvuková izolace atp. Nemusí ale splňovat naše nároky z hlediska možného nežádoucího otevření. Proto bychom se měli zamyslet nad bezpečností nových oken. Překonat a otevřít za pár sekund nepozorovaně okno totiž není pro zkušeného zloděje žádnou překážkou a „vybílení“ domu je nasnadě.

Podle statistik dochází v ČR k 12 000 vloupání ročně. Právě okna v prvním patře nebo přízemí a balkónové či terasové dveře jsou nejčastěji zneužity pro vstup zloděje do objektu. Nezvaný host vniká do domu oknem tak, že ho za pár sekund vypáčí. Můžete namítnout, že přece existují elektronické zabezpečovací systémy, které ohlásí průnik do domu, ale co dělat v případě, když přijde zloděj v noci a dům máme odkódován? V tomto případě je nejlepším řešením kombinace elektronického zabezpečovacího systému s mechanickým zabezpečením. Mechanickým i elektronickým zabezpečením se přes 90 let zabývá německý koncern ABUS, který patří mezi největší a nejdéle působící světové výrobce zabezpečení na světě. Moderní okenní zámky firmy ABUS splňují nejen vysoké bezpečností požadavky, ale vynikají i moderním designem a snadnou obsluhou. Komplexní výrobní program zahrnuje produkci přídavných okenních a dveřních zámků, cylindrických vložek, visacích zámků, petlic či dveřních zavíračů. Vše je k dispozici v různých provedeních a barevných odstínech.

Jaké jsou možnosti zabezpečení oken?
V sortimentu pro oblast oken můžete nalézt komplexní portfolio prvků pro zabezpečení. Jsou jimi nejen uzamykatelné okenní kliky či přídavné okenní zámky, ale také zabezpečení pantové strany okna, okenní závory a navíc i zabezpečení okenních rolet. Pokud Vám není lhostejná Vaše bezpečnost, zajisté neuděláte chybu, pokud se poradíte s odborníky v oblasti mechanického zabezpečení oken a dveří ještě před zahájením stavby, popřípadě v průběhu hrubé stavby, kdy začínáte vybírat okna a dveře.

ABUS CZECH, s. r. o.
Bohuslava Martinů 7, 140 00 Praha 4
tel.: 241 040 960, fax: 241 445 020
e-mail: abus@abus.cz , www.abus.cz