Jeho výrobky mají vynikající pověst díky svému vysokému standardu i svou nadčasovostí.

Pro měření spotřeb tepla a chladu je k dispozici malý kompaktní měřič MULTICAL® 302, který kombinuje vysokou přesnost ultrazvukové technologie s překvapivě nízkou cenou. Samozřejmostí je zabudovaná komunikace M-Bus nebo pro rádiový odečet  Wireless M-Bus. Pro větší aplikace je potom vhodný kompakt MULTICAL® 402, který nabízí možnost instalace několika komunikačních modulů. Díky tomu lze využít různé kabelové nebo bezdrátové komunikační sběrnice. Pro náročnější aplikace je v nabídce i výkonný modulární systém MULTICAL® 602. Je vhodný pro všechny typy aplikací až do Qn 3 000 m3/hod. Nabízí vysoký výpočetní výkon, velké možnosti v konfiguraci a širokou škálu komunikačních modulů. Od základních kabelových sběrnic ­M-Bus, Modbus, N2 a BACnet až po bezdrátové technologie ­ZigBee, ­WirelessM-Bus nebo GSM. K dispozici je i Ethernet modul. Aplikace v průmyslu řeší ­MULTICAL® 801, který je navržen právě pro speciální použití s důrazem na vysoký výkon a odolnost.

Kamstrup rovněž vyrábí unikátní ultrazvukové vodoměry. Vlajkovou lodí je kompaktní inteligentní vodoměr MULTICAL® 21, mj. oceněný na výstavě ­VOD-KA prvním místem, zlatou plaketou. Vodoměr má kompaktní a pevnou konstrukci z kompozitního materiálu a kromě vynikající přesnosti nabízí i další zajímavé a užitečné funkce. Patří mezi ně sledování netěsností i poruch vodovodní sítě nebo monitoring pokusů o ne­oprávněnou manipulaci. Samozřejmostí je integrovaná komunikace Wireless M-Bus. Tento vodoměr je ve variantách jak pro studenou, tak i pro teplou vodu, v dimenzích DN15 a DN20.

Dalším typem je flowIQ® 3100. Tento vodoměr je kompaktní konstrukce a výrobce jej nabízí v dimenzích od DN15 do DN50 a postupně až do DN80. Tento typ nabízí shodné funkce jako malý ­MULTICAL® 21, ale konstrukce jeho průtokové části je v provedení z kvalitní mosazi nebo nerezové oceli. S úspěchem se často umísťuje jako patní vodoměr bytových domů.

Pro aplikace, kde je kladen důraz na měření spotřeby a zároveň jde o měřidlo technologické, je potom k dispozici výkonný ­MULTICAL® 62. Tyto vodoměry jsou vhodné pro instalace na uzlová místa nebo tam, kde je požadován on-line odečet aktuálních hodnot prostřednictvím některého z průmyslových standardů, mezi něž patří například Modbus nebo GSM komunikace.

Kamstrup nabízí odečty prostřednictvím kabelových nebo bezdrátových sběrnic. Pro dnes rozšířené sběrnice M-Bus je v nabídce výkonný M-Bus Master s displejem nebo bez něj. Tato ústředna má rovněž funkci opakovače, takže do jedné sítě je možné připojit až 1 250 měřidel. Inteligentní funkce nabízí základní diagnostiku z ovládacího panelu.

Jinou koncepcí je sběrnice ­Wireless M-Bus nebo rádio 434 MHz. Pro obě technologie nabízí Kamstrup jednoduché USB čtečky se základním, přesto však výkonným softwarem. ­Pomocí­ plug-in modulů je možné tento SW modifikovat a odečítat data z ­M-Bus

Masteru nebo měřidla odečítaná prostřednictvím převodníků ­Wireless M-Bus/M-Bus.Pokud zákazníci vyžadují vysoký výkon, snadnou a výkonnou správu, stálý přehled anebo mapový podklad, existuje výkonné a elegantní řešení. READy Suite pro Vaše mobilní telefony a tablety s OS Android. ­READy dokáže odečítat měřiče tepla a vodoměry a zvládne jich až 32 během jedné vteřiny. Jistě zaujme možnost hostingu s neomezeným počtem klientských přístupů. Lokální instalace a provoz je samozřejmostí.

V neposlední řadě lze využít výkonný, plně automatický systém PcBase III, který nabízí kromě základního odečtu i správu vyspělých inteligentních sítí, Radio Link a/nebo Radio Mesh.

Společnost Kamstrup tak není jenom výrobcem měřičů spotřeb energií. Nabízí Vám kromě nich i komplexní řešení odečtů.

A právě s pomocí přesného měření a následného pravidelného zpracování naměřených dat můžete jednoduše monitorovat spotřebu energií a k tomu i efektivně snižovat náklady a časovou náročnost odečtů.